BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD imalat sanayi çakıldı----

ABD imalat sanayi çakıldı

ABD imalat sanayi çakıldı
03 Haziran 2013 - 19:43 www.finansgundem.com

ABD'de ISM imalat sanayi endeksi geçtiğimiz ay 4 yılın en hızlı gerilemesini kaydetti

ABD'de imalat Mayıs ayında beklenmedik şekilde düşerek son 4 yılın en hızlı gerilemesini kaydetti ve sektörün dünyanın en büyük ekonomisine zayıf bir katkı sağlayacağı sinyalini verdi.
Institute for Supply Management (ISM) fabrika endeksi 49'a gerileyerek bir önceki ayın seviyesi 50.7'den düşüşe geçti. Büyüme ve küçülme arasındaki orta nokta 50 iken, geçtiğimiz ayın verileri Haziran 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi işaret etti. Bloomberg anketine katılan 81 ekonomistin tahmin medyanı 51 olarak gerçekleşti.
Fabrika aktiviteleri harcama kesintilerinin devreye girmesi öncesinde zayıflamaya başlarken, okyanus ötesi piyasalar gelişim göstermekte zorluk yaşadı. Aynı zamanda otomobile olan talepteki artış, inşaatta yaşanan yükseliş, ve sönük stoklar, siparişlerde ve üretimde yılın 2. yarısında gelişme olabileceği sinyalini verdi.
Detroit'te bulunan Ameriprise Financial Inc. kıdemli ekonomisti Russell Price, "İmalat, yavaşlamanın yükünü taşıyor. Firmalar stok seviyelerini çok iyi idare ediyor. Talep bir defa arttımı imalatçıların da buna çabucak cevap vereceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 49 ile 54 arasında değişiklik gösterdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)