BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD için kıyamet senaryosu----

ABD için kıyamet senaryosu

ABD için kıyamet senaryosu
31 Mayıs 2013 - 08:36 www.finansgundem.com

Peter Schiff, 2008'den daha kötü bir krize girileceğini belirtti

FED’in tahvil alımlarının ne zaman sınırlayacağı noktasında farklı görüşler piyasaların ilgisini çekerken çekmesi ile birlikte piyasaların bu durumdan çok memnun olmayacağı son günlerde yaşana düşüşler ile ortaya konuldu.
Dün gelen ABD verilerinde beklentilerin karşılanmaması Haziran toplantılarında adım atılacak diyen kesimin şimdilik yanıldığı algısını güçlendirirken dün ABD tarafında yükselişler hakimdi.
Piyasalarında yakın takibindeki isimlerden Euro Pacific Capital’in patronu Peter Schiff, kıyamet günü senaryolarını paylaştı. FED’in QE’yi durmaması ve mortgage ve hazine tahvillerinde satışların başlayacağını dile getiren Schiff, resesyonun yeniden tetikleneceğini belirttir.  Bilançodaki dengesinin değişmesi ile kur krizinin de kapılarının aralanacağını dile getiren Schiff, krizin 2008’den daha kötü olacağından yüzde 100 emin olduğunu belirtti.
ABD ekonomisinin iyileşmesinin duracağını belirten Pacific Capital kurucusu, ABD ekonomisinin toparlanmasının yükselen varlık fiyatları üzerine kurulu olduğuna dikkat çekti.
Varlık fiyatlarının düşük faizler ile yükseldiğini dile getiren Schiff, faizlerin yeniden yükselmesi ile varlık fiyatlarının da eskiye döneceğini savundu.
Karamsar dördüncü çeyrek büyüme rakamları sonrasında ilk çeyrekte yüzde 2.4’lük büyümenin yeninden çözüleceğini dile getiren Schiff, gelirlerin ve tasarrufların tükendiğine dikkat çekti. Bunun iyi bir gösterge olmadığını dile getiren Peter Schiff, her şeyin fiyatının yükseleceğini dile getirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)