BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD hükümetinin kapanması son anda engellendi----

ABD hükümetinin kapanması son anda engellendi

ABD hükümetinin kapanması son anda engellendi
19 Aralık 2020 - 02:11 www.finansgundem.com

Salgının etkileriyle mücadele kapsamında çıkarılması hedeflenen destek paketi için Kongre'de yine uzlaşma sağlanamadı. Kongre, hükümetin pazar akşamına kadar kapanmaması için verilen geçici bütçe tasarısını kabul etti

ABD Kongresi federal hükümetin kapanmaması için üçüncü kez geçici bütçe onayladı. Başkan Donald Trump tarafından da onaylanan geçici bütçe hükümetin kapanmasını pazar gece yarısına kadar engellemiş oldu.

ABD Kongresi’nde 900 milyar dolarlık yeni korona virüs yardım paketi üzerinde bir anlaşmaya varılması olasılığı bugün de az görülüyor. Paketin, süresi bu gece yarısı dolacak olan ve Amerikan federal dairelerine bütçe akışını devam ettirecek harcama tasarısına dahil edilmesi hedefleniyordu. 

Ancak arzulanan 900 milyar dolarlık yeni yardım paketi üzerinde bir anlaşmaya varılamayınca de Temsilciler Meclisi ve Senato, federal hükümetin kapanmasını önlemek için geçici bir tasarıyı onayladı. Bu sayede kazanılan iki günlük süre içinde paket üzerinde görüşmelere devam edilmesi hedefleniyor.

BEYAZ SARAY AÇIKLADI: TRUMP İMZALADI

Kongre'nin her iki kanadından hızlıca geçen tasarı Başkan Trump'ın masasına konuldu. Gün sonuna doğru Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, geçici bütçe yasasının Trump tarafından onaylandığı bildirildi. 

EN BÜYÜK PAKET OLACAK

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında aylardır karşılıklı suçlamalar ve tıkanmalara sahne olan yeni yardım paketi sürecinde bu hafta yoğun görüşmeler yapıldı. Paket üzerinde anlaşılıp Kongre’den geçtiği takdirde, günde 3 binden fazla can alan korona virüs salgınına karşı ekonomiye destek için bahardan bu yana uygulamaya konan en büyük paket olacak.

20 Ocak’ta görevi devredecek olan Başkan Donald Trump’ın da desteğiyle görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedildiği haberleri gelmişti. Ancak iki taraf arasında hala bazı ayrılıkların olduğu ve görüşmelerin hafta sonuna sarkacak gibi göründüğü belirtiliyor. Bu durumda Kongre, geçen hafta yaptığı gibi, federal dairelere bütçe akışının en azından birkaç gün daha kesilmemesi için geçici süreli bir harcama tasarısı kabul etmeye zorlanabilir.

Görüşmelerde, Merkez Bankası acil kredi programı, evlerden zorunlu tahliyelerin nasıl idare edileceği, yoksullara gıda yardımı, yerel yönetimlerin okullar için kişisel korunma ekipmanı gibi harcamalarının karşılanması gibi konu başlıklarında görüş ayrılıkları yaşanıyor.

Cumhuriyetçi McConnell iyimser

Kongre liderleri, korona virüs yardım paketini, 2021 yılı Eylül ayına kadar hükümetin açık kalmasını sağlayacak 1 trilyon 400 milyar dolarlık tasarıya eklemeyi planlıyor. Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, görüşmelerin sürdüğünü ve verimli geçtiğini söyledi.

Büyük kapsamlı bir kurtarma paketi taslağı üzerinde Kongre’nin iki kanadı arasında, iki partili bir anlaşmanın sağlanmasının yakın olduğunu ve dün geceye göre iyimserliğinin arttığını ifade eden McConnell, Senato’nun gerekirse hafta sonunda da faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

Seçilmiş Başkan Joe Biden da paketin şu anda üzerinde anlaşılıp geçirilmesini istediğini vurgularken, 20 Ocak’ta görevi resmen devraldıktan sonra ABD halkına destek için daha fazlasını yapma sözü verdi. (amerikaninsesi.com)

ABD'nin cari açığı yüzde 10.6 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)