BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri alıcılı seyrediyor----

ABD hisseleri alıcılı seyrediyor

ABD hisseleri alıcılı seyrediyor
10 Nisan 2015 - 20:54 www.finansgundem.com

ABD hisseleri, finansallar öncesi GE hisselerinin ralli yapması ile yükseliyor

ABD hisse senetleri, General Electric'in geniş çaplı bir yeniden yapılandırma planı açıklaması ardından ve yatırımcıların şirket karlarının açıklanmasını beklemesi ile birlikte yükseliyor. Standard & Poor's 500 Endeksi haftalık yükseliş kaydetmeye ilerliyor.

GE, finans işletmelerinin çoğundan çıkış yapmayı planladığı ve 50 milyar dolarlık bir hisse geri alımı yapacağı yönündeki açıklamasının ardından 4 yıldan uzun bir sürenin en büyük rallisini gerçekleştirdi. Sağlık hizmeti şirketleri yükselişi 6. Güne taşıdı. Netflix Inc. yüzde 3 prim yaptı. Citrix Systems Inc., ilk çeyrek sonuçlarının ilk tahminlerinin altında olacağını belirtmesinin ardından yüzde 2.5 geriledi ve teknoloji grubunu olumsuz etkiledi.

S&P 500 yüzde 0.4 yükselerek, New York saati ile 11:48’de 2,100.46 puan oldu. Endeks iki aya yakın bir süreden bu yana ilk kez üst üste haftalık yükselişi kaydetmeye ilerliyor. Dow Jones Industrial Average 80.64 puan veya yüzde 0.5 artış ile 18,039.37 puana geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseliş gösterdi.

Wedbush Securities Hisse Senedi İşlemleri Bölümü Yöneticisi Michael James "Piyasa son bir haftada dar bir işlem bandındaydı. Bunun bugün değişmesini beklemiyorum. Herkes gergin bir şekilde şirket karlarının önümüzdeki hafta açıklanmasını bekliyor" diye konuştu.

Richmond Merkez Bankası Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Haziran ayında faiz artırmayı tercih etmeyi sürdürdüğünü belirtirken, son dönemdeki zayıf verilerin geçici olacağı tahmininde bulundu. Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkı bulunan Lacker "Bazı göstergeler son haftalarda beklenmedik şekilde düşük geldi. Ancak bu mevsim normallerinin dışındaki hava koşullarından kaynaklanmış olabilir. Bu etkinin ne kadar olduğunu şu an tahmin etmek zor. Yine de buradaki ihtiyatlı tavır kısa vadeli dalgalanmaların ötesini görmektir" dedi. Florida'da konuşan Lacker "Bundan sonra gelecek ekonomik veriler tahminlerden ciddi sapma göstermezse, Haziran'da faiz artışı tezi kuvvetli olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)