BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi resesyona girecek mi?----

ABD ekonomisi resesyona girecek mi?

ABD ekonomisi resesyona girecek mi?
27 Temmuz 2023 - 08:40 www.finansgundem.com

ABD ekonomisi resesyona girmeyecek. CBO'ya göre gayri safi yurt içi hasılanın bu yılın ikinci yarısında yıllık %0.4 oranında artması, ardından istikrarlı şekilde toparlanması bekleniyor.

ABD Kongre Bütçe Ofisi'nin (CBO) yeni tahminlerine göre, ABD ekonomisi, yüksek faiz oranları ve işsizlikteki artış tüketiciler üzerinde baskı oluştursa bile, resesyondan (durgunluk) kaçınmak için yeterli gücü toplayacak.

CBO'ya göre gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) bu yılın ikinci yarısında yıllık %0.4 oranında artması, ardından 2024'te ve bir sonraki yılda istikrarlı bir şekilde toparlanması bekleniyor. Bu, yüksek borçlanma maliyetleri ve Amerikalıların pandemi dönemi tasarruflarındaki düşüş nedeniyle bu yılın geri kalanında tüketici harcamalarında bir miktar gerileme olmasına rağmen gerçekleşecek.

CBO'nun GSYİH için son tahminleri, şubat tahminlerine göre bir düşüşü temsil ederken, grup enflasyon tahminlerini biraz yükseltti.

Federal Reserve'in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin (PCE), bir önceki yılın aynı dönemine göre dördüncü çeyrekte %3.3 artması bekleniyor.

PCE, 2024'te, 2025'in sonunda Fed'in %2 hedefine yaklaşmadan önce %2.6'ya düşecek. İşsizlik oranındaki artış, talepteki yavaşlama ve yüksek faiz oranları, enflasyon oranını düşürmeye yardımcı olacak.

Yellen: ABD ekonomisinde resesyon olasılığını dışlamak için erken

 

ABD ekonomisinde karışık görünüm

 

ABD ekonomisinde yükseliş düşüş döngüsü

 

Goldman Sachs: ABD ekonomisi beklenenden daha dayanıklı

 

ABD ekonomisi iyi mi, kötü mü, belirsiz mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)