BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD, Çinli Xiaomi'yi kara listeye aldı----

ABD, Çinli Xiaomi'yi kara listeye aldı

ABD, Çinli Xiaomi'yi kara listeye aldı
06 Mart 2021 - 08:49 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanlığının belgeleri, Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin, kurucusu ve Üst Yöneticisi Lei Jun'a Çin devletine yaptığı hizmetlerden dolayı verilen ödül nedeniyle "ordu bağlantılı şirketler" listesine alındığını ortaya koydu

The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Xiaomi'nin söz konusu listeye alınması üzerine ABD Savunma Bakanlığına karşı Washington Bölge Mahkemesi'nde açtığı davada sunulan belgeler, şirketin listeye eklenme gerekçelerine de ışık tuttu.

Bakanlığın mahkemeye sunduğu belgelerde, Jun'a 2019'da Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından verilen ödül ile şirketin 5G ve yapay zeka gibi ileri teknolojilere yönelik yatırım planları, "ordu bağlantılı şirketler" listesine eklenmesinin nedenleri olarak gösterildi.

ABD Savunma Bakanlığı, 14 Ocak'ta, aralarında Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi'nin de bulunduğu 9 firmayı "ordu bağlantılı şirketler" listesine eklemişti.

Söz konusu tanımlama ile ABD vatandaşlarının listedeki şirketlere yatırım yapması engellenirken, Xiaomi listeden çıkarılmak için ABD Savunma Bakanlığından davacı olmuştu.

Xiaomi Türkiye'de üretime başlıyor

Çinli Xiaomi'nin değeri 100 milyar dolar

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • China Town06 Mart 2021 13:14

    Çin de bütün büyük önemli ve özel teknoloji şirketleri ordunun malıdır ve devlet sübvanse eder. Haksız rekabetin kralıdırlar. Hem bedava sınırsız kredi kullanırlar hem de paraları sürekli devalüe edilir. Çin den tüm ithalat yasaklanmalı yada ticaret dengesi şartı konmalı. Türkiyede Çine kesinlikle kanal köprü liman lojistik tahsis edilmemeli içbirşey satılmamalı. Bir tane yerli sağlam şirket bırakmazlar. Güler yumuşak yüzlerinin arkası zımpara. Çindeki Teslayı teknolojisini öğrenip ya ciddi rakip olacaklar yada Muskın elinden alacaklar.