BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD cami vurdu:58 ölü----

ABD cami vurdu:58 ölü

ABD cami vurdu:58 ölü
17 Mart 2017 - 08:42 www.finansgundem.com

Suriye'nin Halep şehrinde Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye hava saldırısı gerçekleşti. Yatsı namazında düzenenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 58 kişinin öldüğü açıklandı

Halep'in Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye hava saldırısı gerçekleşti. Anadolu Ajansı saldırıda 58 kişinin öldüğü bildirildi.

Cina köyündeki sivil savunma yetkililerinden Yahya Cevad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bir savaş uçağı Halep'in Etarib ilçesi yakınlarındaki Cina köyünde namaz esansında bir camiyi bombaladı.” dedi.

Cevad, saldırı sonucu onlarca kişinin yaralandığını, enkaz altından çıkartılan ölü sayısının 24'ten 58'e yükseldiğini belirterek, “Sivil savunma ekipleri saldırıya maruz kalan caminin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Camide 200 ila 300 arasında kişi vardı.” diye konuştu.

Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydeden Cevad, "Sivil savunma ekipleri ile köy halkı enkaz altında olanlara kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalıyor. Savaş uçağının ibadet yerini vurması kabul edilir bir şey değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Sahadan bilgi akışı sağlayan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, caminin akşam namazı için gelenlerle dolu olduğunu ifade etti.

Camiye yönelik bombalı saldırı, başkent Şam’da adalet sarayında yönelik intihar saldırısından sadece bir gün sonra yaşandı. Başkentteki saldırıda 31 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD SALDIRIYI KABUL ETTİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Halep'in Cina köyü yakınlarında bir hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul etti. Konuyla ilgili ilk yazılı açıklamasında söz konusu saldırının İdlib'de gerçekleştirildiğini kaydeden CENTCOM, "El Kaide'ye ait bir toplanma yerinin vurulduğunu ve çok sayıda teröristin öldürüldüğünü" iddia etmişti.

AA muhabirinin, İdlib'deki saldırı ile Cina köyündeki saldırının aynı saldırılar olup olmadığı şeklindeki sorusuna cevap veren bir CENTCOM yetkilisi, saldırının İdlib'de değil Halep'in Cina köyü yakınlarında gerçekleştirildiğini kabul etti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile CENTCOM söz konusu olayı incelediklerini ve detayları paylaşacaklarını kaydederken, saldırının söz konusu cami saldırısı olabileceğini inkar etmedi.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv17 Mart 2017 13:04

    allah belanı versin abd

  • Fikriye cabuk17 Mart 2017 12:46

    Korkak köpekler ibadet edenlere saldırmak kolay savunmasız insanlara saldırmak kolay Bekleyin Allah da sizi toplu yok edeceği günü kalléşĺer hak yolunda öldüler siz pisi pisine yok olcaksıniz

  • Tekadam rejimine Hayır17 Mart 2017 11:42

    Nerede tek adamın yönettiği antidemokratik ülke var ise orada Terör içsavaş kan ve gözyaşı var.Eğer siz baskı uygular demokrasi den uzaklaşırsanız dışardan birileri gelir ve tepenize bomba yağdırarak barış getireceğim der.

  • Bika17 Mart 2017 11:11

    El Kaide de bugüne kadar pek çok cami bombaladı ve binlerce kişi öldü.

  • fatih,islambul17 Mart 2017 10:04

    CAMİNİN VURULMASI TAMAMEN DİNE DİNDAR İNSANLARA MÜSLÜMANLARA ALÇAKÇA HUNHARCA BİR SALDIRIDIR HESABI AMERİKADAN SORULMALIDIR ,BU ÇİNEYETİN VAHŞETİN HESABI ÖDETİİRMELİDİR

  • Ali Ergül17 Mart 2017 09:00

    C.Allah'ın şu güzel cuma gününde şehadet şerbetini içen şu kardeşlerimizi cennetine kabul et. rahmetin ile muamele et. Bu kafirler topluluğunu da perişan eyle. Senden başka gidecek kapımız açacak elimiz ve duamıza ortak olacak yok, sen herşeye kadirsin hüküm ve hikmet sahibisin. Amin.

  • BARIŞ...17 Mart 2017 08:57

    ABD, orta doğuya barış ve huzur getirecek Tİİİ ?bu mazlumların ahı sorulur...