BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Büyükelçisi Flake, Gazze'de çözüm için Türkiye'yi işaret etti----

ABD Büyükelçisi Flake, Gazze'de çözüm için Türkiye'yi işaret etti

ABD Büyükelçisi Flake, Gazze'de çözüm için Türkiye'yi işaret etti
15 Mart 2024 - 03:35 www.finansgundem.com

Türkiye'nin barış için diğer bölgesel aktörlerle birlikte çalışmaya istekli olduğunu aktaran ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, "Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor." dedi.


MSNBC'deki bir programa katılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerini, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki konumunu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tutumunu değerlendirdi. Flake, Türkiye'nin Ukrayna'daki savaş ve Gazze'deki çatışmalar arasında yer aldığını belirtti ve ülkenin Filistinlilere derin bir bağlılık hissettiğini söyledi. Flake, Türkiye'nin barış için diğer bölgesel aktörlerle birlikte çalışmaya istekli olduğunu ve iki devletli çözümü desteklediğini ifade etti. Türkiye'nin garantörlük önerisine değinerek, bölgesel güçlerin Gazze'de çözüme ulaşmada önemli bir rol oynadığını belirtti ve Türkiye'nin bu süreçte önemli bir rol üstlenebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Flake, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki rolüne dair açıklamalarda bulunarak Türkiye'nin Ukrayna'nın egemenliğini desteklediğini ve Ukrayna'nın Türkiye'den tedarik ettiği SİHA'ların savaşta önemli bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Rus savaş gemilerini Karadeniz'den uzak tutmak için Montrö Sözleşmesi'ne başvurduğunu dile getirdi. Flake, Türkiye'nin Ukrayna'nın Karadeniz'den tahıl çıkarabilmesi için tahıl anlaşmasının müzakere edilmesinde ve esir takasında önemli bir muhatap olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Rusya ile enerji sektörü dahil olmak üzere ilişkileri olduğunu ancak Rusya'nın Türkiye üzerinden yaptırımları delmemesi konusunda kararlılık gösterdiğini de aktardı.

Flake, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya üyeliğine onay vermesine ve Türkiye'nin öneminin devam edeceğine vurgu yaptı. Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya üyeliğine karşı çıkan ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Flake, ancak Türkiye'nin sorunları çözdükten sonra Kongre'nin Türkiye'ye 23 milyar dolarlık F-16 satışını hızlıca gerçekleştirdiğini belirtti. Flake, bu satışın Türkiye'nin NATO içindeki rolünü sürdürebilmesi için önemli olduğunu ve Türkiye'nin NATO'daki en büyük orduya ve en büyük hava kuvvetlerine sahip olduğunu ifade etti.

Netanyahu, Hamas'ın teklifini 'akıl dışı' olarak yorumladı

 

Macron'dan 'Ukrayna'ya askeri birlik gönderme' mesajı

 

Çin'den ABD'ye TikTok tepkisi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)