BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD bütçe açığı azaldı----

ABD bütçe açığı azaldı

ABD bütçe açığı azaldı
13 Şubat 2014 - 06:49 www.finansgundem.com

ABD'nin bütçe açığı Ekim-Ocak döneminde bir önceki seneye göre azaldı

ABD bütçe açığı, giderlerin azalması ve güçlenen ekonominin gelirleri arttırmada yardımcı olmasıyla mali yılın ilk 4 ayında bir önceki seneye kıyasla yüzde 34 daraldı.

Hazine'nin Washington'dan bugün yaptığı açıklamaya göre, Ekim ayından Ocak ayına kadarki gider, gelirin 184 milyar dolar üstünde çıkarken, bir önceki sene bu fark 290.4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Geçen ayın bütçe açığı 10.4 milyar dolar olurken, 2013 yılının Ocak ayında 2.9 milyar dolar bütçe fazlası verilmişti.

Ocak ayı için 10 milyar dolar bütçe açığı tahmin eden Kongre Bütçe Ofisi'ne göre, ülkenin bütçe açığının ekonomiye oranı 30 Eylül'de bitecek olan 12 ayda 7 senenin en düşük seviyesine inecek. Geçen seneki yüzde 7.9'dan geçen ay yüzde 6.6'ya düşen işsizlik oranı hükümet gelirini arttırmada ve harcamaları kısıtlamada yardımcı oluyor.

New York merkezli Securities USA LLC'nin ABD stratejisti Gennadiy Goldberg, "Daha güçlü gelir ve daha az giderle, ABD'nin mali durumu daha olumlu bir çerçevede," diye görüş bildirdi.

Hükümet geliri Ekim'den Ocak'a kadar yüzde 8.2 yükselerek 960.6 milyar dolara çıkarken, giderler yüzde 2.8 azalarak 1.14 trilyon dolara geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)