BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
20 Mayıs 2022 - 17:15 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Endekslerdeki yükselişe rağmen New York Borsası haftalardır süren satış dalgalarının etkilerinden kurtulabilmiş değil.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Cuma gününe yükselişle başladı. Haftanın son işlem günündeki yükselişe rağmen Dow Jones Endeksi haftalık bazda 8 kez üst üste düşüş kaydetmeye hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,69 artışla 31.467,90 puanda, S&P 500 Endeksi %0,89 artışla 3.935,70 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,06 yükselişle 11.508,78 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0031 düşüşle %2,847 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları Kovid kısıtlamaları etkisi altında olan Çin’in mortgage faizlerini düşürmesinden etkilendi. ABD Merkez Bankası’nın ve dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının küresel enflasyonla mücadele edebilmek için faizleri artırması son iki aydır borsalardaki düşüşlerin en önemli sebebini oluşturuyordu.

Wall Street endekslerindeki sıçrama Perşembe günü küresel borsalarda görülen sert düşüşlerin ardından geldi. Dow Jones ve Nasdaq endeksleri geçtiğimiz gün sırasıyla %0,8 ve %0,3 oranında düşmüştü. Hafta boyunca Dow Jones Endeksi %2,9 oranında düştü. Endeks haftalık bazda artıya geçememesi durumunda 1923’ten bu yana ilk kez 8 hafta üst üste düşüş göstermiş olacak.

CNBC’nin haberine göre yatırım National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan, “Borsalar son yedi haftadır ciddi anlamda gergin bir süreçten geçiyor. Bu düşüşlerin büyük bir kısmı bana kalırsa, enflasyonla, enflasyonun portföy marjları için ne anlama geleceğiyle ve süreci kontrol altına almak için FED’in ne kadar agresif olması gerekeceğiyle alakalı. Yeni bir şey olmasa da bu hikaye piyasalar için temel engel olmayı sürdürüyor” ifadelerine yer verdi.

S&P 500 Endeksi Perşembe gününü %0,6 düşüşle kapattı ve Ocak ayındaki zirvesi ile arasında %19’luk bir fark bulunuyor. Endeksin 3 Ocak tarihinde kaydettiği zirveden %20 oranında düşmesi teknik anlamda ayı piyasasına girilmesi anlamını taşıyor.

Nasdaq ve S&P 500 endeksleri haftalık bazda son 7 haftadır art arda düşüş gösteriyor. Walmart ve Target gibi dev perakendecilerinin beklentilerin altında kalan çeyrek bilançosu, hafta ortasından bu yana enflasyon etkisiyle düşen tüketici tabanına ve şirketlerin enflasyonla başa çıkma kabiliyetinin zayıfladığına yönelik endişeleri artırdı. Target ve Walmart hisseleri bilanço açıklamalarının ardından hafta boyunca keskin bir biçimde düştü.

Varlık yönetimi şirketi Glenview Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Bill Stone konuyla ilgili açıklamasında, “Piyasalardaki çapraz akımlar mevcut satışa neden olurken, hisse senedi düşüşlerindeki son hızlanmanın yakın vadedeki sebebi, ABD tüketicisi hakkındaki endişeler etrafındaydı. Kovid sonrası dönemde ilk kez perakendeciler fazla stoklarla sıkışıp kaldı. Enflasyondan kaynaklanan maliyetler de bilançolarına zarar veriyor. Son olarak, alt sınıftaki tüketicilerin fiyatlardaki artıştan kaynaklanan sıkışmayı hissettiğine dair kanıtlar var” ifadelerine yer verdi.

Yüksek enflasyon ortamında hangi yatırım güvenli?

 

Avrupa borsalarında 'Çin' rüzgarı

 

Wall Street borsaları uçurumun kıyısında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)