BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
18 Mayıs 2023 - 17:15 www.finansgundem.com

Borç limiti krizine odaklanan Wall Street borsaları yeni güne kararsız başladı. Yatırımcılar ABD’den gelecek açıklamaların yanı sıra perakende şirketlerin bilançolarını ve FED gündemini de izliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar ABD hükümetinin borç limiti krizine kilitlendi. ABD Merkez Bankası’nın (FED) bir sonraki faiz kararı ve son şirket bilançoları da yatırımcıların gündeminde.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,22 düşüşle 33.346,47 puanda, S&P 500 Endeksi %0,07 artışla 4.161,57 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,46 yükselişle 12.558,14 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0588 yükselişle %3,628 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, çarşamba günü kapanış sonrası bilançosunu açıklayan perakende devi Cisco’nun hisseleri yeni günde %2’nin üzerinde düştü. Düşüşün sebebi ise bilanço raporunda siparişlerin beklentilerin altında görünmesiydi. Güçlü bilançosuna yaslanan perakende devi Walmart’ın hisseleri ise %3 değer kazandı. Şirket, ilk çeyrekte Wall Street'in hem hisse başına kazanç hem de gelir tahminlerini aştı ve tüm yıl performansı için beklentilerini yükseltti.

ABD’den gelen son ekonomik veriler güçlü bir ekonomiye işaret etti. Dallas FED Başkanı Lorie Logan son göstergelerin faiz artışlarında bir duraklamayı göstermediğini söyledi. FED’in bir sonraki Faiz kararı 13-14 Haziran tarihlerindeki para politikası toplantısı sonrası açıklanacak.

Logan bankacılara yaptığı açıklamada, “Son 10 FOMC toplantısının her birinde federal faiz oranını hedef aralığını yükselttikten sonra, bazı ilerlemeler kaydettik” ifadelerine yer verdi.

CNBC’nin haberine göre ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy çarşamba günü açıklamasında ABD’nin borç limiti sebebiyle temerrüde düşeceğine inanmadığını söyledi. ABD Başkanı Joe Biden da daha sonraki açıklamalarında, Kongre üyeleriyle bir anlaşmaya varmak ve temerrüde düşmekten kaçınmak için bir araya geleceğinden emin olduğunu belirtti. Biden Kongre üyeleriyle görüşebilmek için Asya gezisini kısa kesiyor ve pazar günü ABD’ye geri dönüyor. Biden’ın takvimindeki değişiklik yatırımcılara bir anlaşma yapılabileceği umudunu veriyor.

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında sürpriz yaşandı

 

BoE Başkanı Bailey'den bilanço değerlendirmesi

 

El-Erian: ABD’nin ekonomik itibarı tehlikede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)