BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
20 Ekim 2023 - 17:17 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne satıcılı başladı. Yatırımcıların gündemini ise tahvil faizlerindeki olağanüstü yükselişler işgal etti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Düşüşlerde 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin perşembe günü yüzde 5 sınırını geride bırakması etkili oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,50 düşüşle 33.246,78 puanda, S&P 500 Endeksi %0,63 azalışla 4.250,87 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,65 düşüşle 13.100,35 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0538 düşüşle %4,936 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre tahvil piyasasının gösterge endeksi niteliğinde olan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri 16 yıl sonra ilk defa perşembe günü %5 sınırını geçti. 10 yıllık tahvil faizleri 20 Temmuz 2007’den bu yana ilk kez bu sınırın üzerinde işlem gördü. Tahvil piyasası daha sonraki süreçte bir nebze olsun dengelense de 10 yıllık tahvililer hâlâ %5 sınırına tehlikeli derecede yakın işlem görüyor.

CNBC’nin haberine göre servet yönetimi firması CIBC’nin Baş Yatırım Müdürü David Donabedian, “Borsalar tahvil piyasalarını izliyor ve gördükleri şeyden memnun değil. Enflasyona dair görece iyi haberlerin ardından bile getiriler yükseliyor. Bu hisse senetleri piyasalarının zayıf olmasının en temel sorunu” açıklamasında bulundu.

ABD borsaları haftayı da düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. S&P 500 Endeksi haftalık bazda %1,3 düşerken Nasdaq ve Dow Jones endeksleri ise sırasıyla %1,3 ve %2,1 geriledi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell perşembe günkü açıklamasında enflasyonun yüksek kalmayı dürdürdüğünü ve fiyat artışlarını geri çekilmesi için muhtemelen ekonomik büyümenin yavaşlaması gerekeceğini söyledi. Powell ayrıca faiz oranlarının şu anda çok yüksek olmadığını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Powell, “Yolculuğun engebeli olması ve biraz zaman olması muhtemel olsa da meslektaşlarım ve ben enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye düşürme taahhüdümüzde birleştik” açıklamasında bulundu.

FED Başkanı konuşmasında faizler için ileriye dönük bir açıklamada bulunmasa da piyasalar FED’in kasım ayında faizleri sabit tutacağını düşünüyor. CME FedWatch göstergesine göre vadeli işlemler piyasasında FED’in kasım ayında faizleri sabit tutacağı senaryosuna yatırımcılar %99 ihtimal veriyor.

ABD konut piyasası tahminleri alt üst etti

 

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlar 8.4 azaldı

 

BofA'dan hisse senetleri için 'neden düşmedi' sorgusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)