BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de doğrudan yabancı yatırımlar 8.4 azaldı----

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlar 8.4 azaldı

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlar 8.4 azaldı
20 Ekim 2023 - 17:02 www.finansgundem.com

Çin'de ekonomik yavaşlamaya bağlı olarak, bu yılın 9 aylık döneminde doğrudan yabancı yatırımlar (FDI) yıllık bazda yüzde 8,4 geriledi.

Çin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede doğrudan yabancı yatırımlar, ocak-eylül döneminde yıllık yüzde 8,4 azalarak 919,9 milyar yuan (yaklaşık 128 milyar dolar) oldu.

Ülkeye gelen doğrudan yabancı yatırımlarda, 2023'ün ilk çeyreğinde yıllık bazda cüzi bir artıştan sonra nisandan itibaren düşüş kaydedilmişti.

Bakanlık yetkilileri, düşüşe gerekçe olarak "küresel ekonomik toparlanmanın yavaş seyretmesi" ve "geçen yılki yüksek bazı" gösterdi.

Doğrudan yabancı yatırımlardaki düşüş eğiliminde, dış koşulların yanı sıra Çin ekonomisindeki ivme kaybının etkisinin olduğu belirtiliyor.

Düşüş eğilimi, yatırımlar kadar dış ticareti de etkiliyor. Çin'in ihracatı 5 aydır, ithalatı ise 9 aydır düşüş gösteriyor. Eylül ayında hem ihracat hem ithalat yıllık bazda yüzde 6,2 azalmıştı.

Çin gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmedi

 

Rusya'da Çin yuanındaki mevduatlarda tarihi seviye

 

Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş hız kesmiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)