BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
23 Mayıs 2023 - 17:08 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri borç limiti krizinin etkisiyle yeni güne satıcılı başladı. Yatırımcılar 1 Haziran tarihine kalmadan Washington’dan net bir çözüm gelmesini bekliyor

FINANSGUNDEM.COM  DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin borç limiti konusunda henüz anlaşmaya varamaması yatırımcıları endişelendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,12 düşüşle 33.247,08 puanda, S&P 500 Endeksi %0,19 azalışla 4.184,60 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,20 düşüşle 12.694,98 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0386 yükselişle %3,753 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre pazartesi günü gerçekleşen McCarthy-Biden görüşmesi “verimli” ve “profesyonel” olarak tabir edildi. ABD'nin borcunu temerrüde düşürebileceği en erken tarihten sadece birkaç gün önce gerçekleşen son bir saatlik konuşma, bir karar alınmadan sona erdi. Ancak iki tarafın daha olumlu bir ton yansıttığı görüldü.

McCarthy, "Başkan ve ben son tarihi biliyoruz, bu yüzden sanırım her gün konuşacağız. Ta ki bu sorunu halledene kadar” dedi. Cumhuriyetçi lider iki tarafın da ekiplerinin “gece gündüz bir araya gelip çalışarak” bir anlaşmaya varacağını söyledi.

Yatırımcılar, Washington'daki borç limiti müzakerelerini yakından izliyor ve 1 Haziran'daki X-tarihi yaklaştıkça daha fazla kesinlik bekliyor.

CNBC’nin haberine göre Allianz Baş Ekonomisti Mohamed El-Erian konuyla ilgili açıklamasında, “Bırakın dünyanın geri kalanı için örnek olmayı, ekonomimizi yönetme kabiliyetimiz hakkında dahi çok olumsuz bir sinyal gönderiyoruz. Piyasalarsa aslına bakılırsa şu ana kadar bu durumla çok iyi mücadele etti” ifadelerine yer verdi.

Ünlü finans uzmanı ABD Merkez Bankası’nın (FED) bir sonraki faiz hamlesi etrafındaki belirsizlik ve tüm ters rüzgarlara rağmen borsalardaki istikrardan oldukça etkilendiğini söyledi. El-Erian S&P 500 Endeksi’nin adil fiyatlandığını düşünüyor.

Diğer bir cephede ise Apple, Broadcom firması ile gerçekleştirdiği milyarlarca dolarlık çip üretim anlaşmasını açıklamasının ardından hisse senetlerinde hafif bir düşüş gördü. Broadcom’un hisseleri ise %3 değer kazandı. HSBC tarafından kredi notu yükseltilen Chevron’un hisseleri %2 değer kazandı.

JPMorgan'dan altın ve nakit tavsiyesi

 

Ödüllü stratejistten ‘boğa tuzağı’ uyarısı

 

Ava giderken avlandı! Carl Icahn 15 milyar dolar kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)