BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
18 Mayıs 2022 - 17:13 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD’li perakende devi Target’ın hayal kırıklığı yaratan bilanço açıklaması sonrası hisselerinde 4’te 1 oranındaki düşüşleri değerlendiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına sert düşüşle başladı. Enflasyon ve tedarik zinciri darboğazlarından etkilenen perakende şirketi Target’ın zayıf bilançosu endekslerdeki düşüşü hızlandırdı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,27 düşüşle 32.239,15 puanda, S&P 500 Endeksi %1,51 azalışla 4.027,11 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,75 düşüşle 11.774,68 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0068 düşüşle %2,963 seviyesinde değerleniyor.

Perakende şirketi Target, yükselen navlun, ücret ve yakıt maliyetleri ve tedarik zincirinin bozulması sebebiyle düşük kâr marjları konusunda uyardı. Bilanço göstergeleri beklentilerin altında kalan perakende şirketin hisseleri %25,39 düşüşle işlem görüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre perakende şirketin bilanço hedeflerinin gerisinde kalması hisse senetlerinde açılışta görülen dörtte birlik muazzam düşüş aynı zamanda Amerikan ekonomisine ilişkin karamsar beklentileri de tetikliyor.

Financial Times’ın haberine göre fon yöneticisi Candriam’ın Çapraz Varlıklar Stratejileri Başkanı Nadège Dufossé konuyla ilgili açıklamasında, “Piyasalardaki ruh hali, marjların daha karamsar hale gelmesine ve bilanço beklentilerinin düşürülmesine odaklanacak. Ekonomik büyüme tahminleri aşağı yönlü revize edilirken, bilanço tahminlerinin yükseldiğini görmek de zor” ifadelerine yer verdi.

S&P 500 Endeksinin Salı günü yakaladığı %2’nin üzerindeki toparlanma kısa sürdü.
Analistler, borsalarının düşüş eğilimi gösterdiği, geçtiğimiz günkü yükselişinse kısa süreli rahatlama sağlayan bir ayı piyasası rallisi olduğu konusunda uyarıyor. Zira küresel bir ekonomik yavaşlamayı destekleyen yüksek faiz oranları konusundaki endişeler piyasalardaki etkilerini sürdürüyor.

Yatırım danışmanlığı firması NN Investment Partners’ın Yatırım Stratejileri Başkanı Marco Willner konuyla ilgili açıklamasında, “Rahatlamanın sona ermesi kaçınılmazdı ve bugün ayı piyasası rallisinin zirvesini görüyoruz. Asıl büyük sorular, ikinci çeyrekte enflasyonun zirvesini görüp görmeyeceğimiz ve gerçekten bir resesyona girip girmediğimizdir” ifadelerine yer verdi.

Korona virüs salgınının başlangıcında borçlanma maliyetlerini sıfıra yakın tutan ve benzeri görülmemiş oranlarda devlet tahvili satın alan önde gelen merkez bankalarının destekleyici politikalarını tersine çevirmeye başlaması piyasalardaki kasvetli ruh halini artırıyor arttı.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jay Powell Salı günü yaptığı açıklamada, FED’in yüzde 8'in üzerinde seyreden ABD enflasyonunun ılımlı olduğuna dair "açık ve ikna edici" kanıtlar görene kadar borçlanma maliyetlerini yükseltmeye devam edeceğini açıkladı.

FED, Mart ayından bu yana faiz oranlarını yüzde 0,75 oranında artırdı. Powell ufukta daha keskin Faiz artışlarının olduğuna işaret ediyor. FED yönetimi Mart 2020'de sınırsız ABD Hazinesi ve mortgage destekli tahvil alımı başlattıktan sonra 9 trilyon dolara yükselen bilançosunu önümüzdeki aydan itibaren küçültmeye başlayacak.

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin aksine düştü

 

Ayı piyasasının altın kuralı

 

ABD'de MBA endeksleri ve faizler düşüş gösterdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)