BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları alıcılı seyretti----

ABD borsaları alıcılı seyretti

ABD borsaları alıcılı seyretti
06 Eylül 2013 - 08:06 www.finansgundem.com

ABD'de New York borsasında endeksler günü artışla tamamladı

ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisi öncesinde yatırımcıların dünkü işgücü raporları ve hizmet verilerini değerlendirmesiyle New York Borsası dün yükseldi. Gösterge endeks Temmuz'dan bu yana en uzun süreli rallisine hazırlanıyor.
Louisiana-Pacific Corp., Ainsworth Lumber Co.'yu satın almakta anlaşmasının ardından yüzde 11 tırmandı. Costco Wholesale Corp.,  Ağustos'taki satışların, tahminlerin üzerinde gelmesiyle yüzde 2.8 değer kazandı. Groupon Inc., Morgan Stanley'nin hisse tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 3.6 primlendi. En yüksek temettü getirilerine sahip olan telefon ve kamu hizmeti şirketlerinin hisseleri, ABD Hazine tahvillerinin faizlerinin 2 yılın zirvesine tırmanması üzerine değer kaybetti.
Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,655.08 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.1 artışla 14,937.48 puana çıktı. Amerikan borsalarında 5.3 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 12 altında kaldı.
Fed'in Eylül'de tahvil alımlarını azaltmasında karar verici faktör olacağı düşünülmesinden ötürü çoğu kişinin tarımdışı istihdam verilerine odaklandığını belirten Lombard Odier'in yatırım genel müdürü Steven Bulko, "Amerikan ekonomisinde kesinlikle aşamalı kazançlar görmeye başlıyoruz. Bunlar, pozitif veriler ile negatif ve kısa vadeli zorluklara karşı yardımcı olacaktır" dedi.
S&P 500 Endeksi, Fed'in ekonominin mütevazı ile ılımlı arasında büyümeyi sürdürdüğünü söylemesinin ardından önceki gün 2. gününde de artış kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)