BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Basını: Biden Amerikan halkını ikna edemedi----

ABD Basını: Biden Amerikan halkını ikna edemedi

ABD Basını: Biden Amerikan halkını ikna edemedi
04 Mart 2023 - 18:52 www.finansgundem.com

ABD basınında, ABD Başkanı Biden'ın Amerikan halkını Ukrayna'yı destekleme konusunda ikna edemediği konuşuluyor.

ABD’de Biden Hükümeti’nin Ukrayna’ya yapılan yardımlar konusunda Amerikan halkını ikna edemediği düşüncesi ağır basıyor.

New York Post gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Kiev’e yaptığı ziyaretle bile Amerikan kamuoyunu Ukrayna'ya yapılan yardımın haklı olduğuna ikna edemediğini yazdı.

Gazetenin yayınladığı makalede, Biden’ın Ukrayna'ya silah sağlamakta yavaş kalmasının yanı sıra ABD'nin bu ülkeye verdiği desteği Amerikan halkı karşısında haklı çıkarma konusunda da sınavda kaldığı kaydedildi.

Destek düşüyor

Makalede, “NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi'nin yaptığı anketin sonuçları, Amerikalıların ABD’nin çatışmada ‘baş’ rolüne verdiği desteğin geçen yıl yüzde 32 iken bu yıl yüzde 26'ya düştüğünü gösterdi. Amerikalıların yalnızca yüzde 48'i hala Amerikan silahlarının tedarikini halihazırda destekliyor, oysa önceki oran yüzde 60 idi” ifadelerine yer verildi.

ABD'nin zaten çok şey yaptığına inananların sayısının geçen yıl yüzde yedi iken geçen şubat ayı itibarı ile yüzde 26'ya çıktığına dikkat çekilen yazıda, Fox haber kanalının yaptığı bir anketin, katılımcıların yüzde 46'sının Kiev'e yapılan yardımı bir zaman çerçevesine konulmasını istediğini ortaya koyduğunu, Cumhuriyetçi Parti'nin bazı temsilcilerinin ise Kongre'de yardımın tamamen durdurulmasını savundukları ifade edildi.

Yazarlar böylelikle Biden'ın beklenmedik bir şekilde Kiev'e yaptığı ziyaretin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin moralini yükselttiğine, ancak Amerikan kamuoyu için herhangi bir şey yapmadığına inanıyor. (SPUTNIK)

ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık mühimmat desteği

 

ABD: Ukraynalılara istihbarat veya bilgi sağladığımız fikri saçmalık

 

ABD'den Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)