BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankalarının 68 milyara ihtiyacı var----

ABD bankalarının 68 milyara ihtiyacı var

ABD bankalarının 68 milyara ihtiyacı var
09 Nisan 2014 - 08:17 www.finansgundem.com

ABD'de büyük bankaların 68 milyar dolar sermaye artırması gerekecek

ABD'nin en büyük sekiz bankasının yeni sermaye düzenlemeleri çerçevesinde 68 milyar dolar sermaye artırması gerekiyor. Federal düzenleyici otoritelerin bankaların zarar edilen dönemlerde ve piyasaların stres altında kalınan dönemlerde ayakta kalmayı başarabilmeleri için getirilen yeni sermaye düzenlemlerinin ülkenin en büyük 8 bankasını 68 milyar dolarlık sermaye artırımına zorlayabileceği ifade edildi.

Krizin çıkış kaynağı olan ABD’de finansal sistemi yeniden yapılandıran ve pek çok alanda yenilik getiren Dodd-Frank Kanunu, Temmuz 2010’da yasalaştı. Volcker Kuralı olarak anılan kanunun 619. maddesi; banka ve iştiraklerinin kurum portföylerine yaptıkları işlemlerle beraber serbest yatırım fonu ve girişim sermayesi işlemlerine yönelik önemli kısıtlamalar getiriliyor. 2012’de ikincil düzenlemelerin tamamlanması beklenirken, 2 yıllık geçiş süreci ile uygulamalar Temmuz 2014’e uzatıldı. Ancak merkez bankası FED’in bu tarihi de ileri alma yetkisi var.

Bu arada, Mart ayı sonunda Citigroup'un yanı sıra HSB Holding PLC, Royal Bank of Scotland ve Santander'in ABD'deki birimllerinin sermaye planlarına onay vermedi.
Bankaların sermaye yeterlilik rasyolarının  düzenlemek için 80 günlük zamanı var.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)