BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankalarından sıkılaştırma hamlesi----

ABD bankalarından sıkılaştırma hamlesi

ABD bankalarından sıkılaştırma hamlesi
29 Mart 2023 - 08:07 www.finansgundem.com

ABD'de tüketici bankacıları, izleme ve süreçleri sıkılaştırıyor. Sektör liderlerinin yaşanan bankacılık krizi sonrası sağlam kurumları sorunlu olanlardan ayırmaya çalıştığı bildirildi.

Perakende ve orta ölçekli bankalar, sektör haftalarca süren krizden sonra ilerlemeye çalışırken kendi iç süreçlerini daha yakından izlemeyi ve düzenleyici kurumlarla daha sık görüşmeler yapmayı planlıyor.

Yöneticiler Las Vegas'ta düzenlenen bir konferansta, sektör liderlerinin Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın çöküşlerinden sonra durumu değerlendirdiğini ve sağlam kurumları sorunlu olanlardan ayırmaya çalıştığını bildirdi.

Tüketici Bankacıları Derneği (CBA) CEO'su Lindsey Johnson, "Son birkaç haftaya rağmen bankacılar arasında kesinlikle bir iyimserlik var, ancak olanlara göz yummuyorlar" dedi.

Sektör derneğinin 2021 itibariyle 15 trilyon dolardan fazla varlığa sahip 73 üye bankasının bulunduğunu belirten Johnson, "Hala olanları değerlendiriyor ve olacaklara hazırlıklı olduğumuzdan emin oluyoruz ve tüketicilerin bunu atlatmasına yardımcı oluyoruz" dedi.

Kaynaklar, genel görüşün, son banka iflaslarının münferit olaylar olduğu ve yayılma ihtimalinin düşük olduğu yönünde olduğunu aktardı.

Bankacılık krizi sistemsel bir sorun mu?

 

Bankacılık krizinin kazananı büyük bankalar

 

Bankacılık krizi mali krizi tetikler mi?

 

ABD'de Finansal İstikrar Gözetim Konseyi bankacılık sektöründeki koşulları görüştü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recep Usluer29 Mart 2023 13:36

    Dışarıdan para ve sermeye bulmak çok zorlaşacak, bulunan paranın maliyetinin de çok yüksek olacağı kesin.