BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankaları stres testlerinde güven tazeledi----

ABD bankaları stres testlerinde güven tazeledi

ABD bankaları stres testlerinde güven tazeledi
21 Aralık 2020 - 18:00 www.finansgundem.com

FED sonbahar stres testi sonuçlarını açıkladı. Açıklamada ABD bankalarının hisse geri alımlarına sınırlı olarak izin verileceği açıklandı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’nin en büyük bankalarının korona virüs krizi sürecinde hayatta kalmak için yeterince güç kazandığını ama uzun soluklu bir ekonomik krizde kötü krediler nedeniyle oluşabilecek yüz milyarlarca dolarlık kaybın bankalar için büyük bir yük olabileceğini belirtti. FED ayrıca bankaların hisse geri alımlarını yeniden başlatmasına izin vereceğini, ancak en azından ilk çeyrekte miktarı kısıtlayacağını açıkladı. Açıklamada temettü ödemelerindeki kısıtlamanın devam edeceği bildirildi.

Wall Street Journal'ın haberine göre, FED bir sonraki stres testinin, işsizliğin yüksek kalmaya devam ettiği ve ekonominin birkaç çeyrek boyunca toparlanmadığı iki varsayımlar senaryo üzerinden yapıldığını, ABD’nin en büyük 33 bankasının 600 milyar dolara varan kredi kaybıyla maruz bırakıldığını belirtildi. FED bunun sermaye tamponlarını sağlam bir mali zeminde tutma amaçlı olacağını belirtti.

ABD bankalarının durumunu ölçmek için tasarlanan stres testleri, korona virüs salgınının yol açtığı düşüşün etkisini incelemek üzere bu yıl genişletildi.

Bu yılın başlarında FED, en büyük bankaların temettü ödemelerine ve hisse geri alımlarına kısıtlamalar getirmiş ve bu da düzensiz bir ekonomide sermayeyi koruma hamlesini getirmişti. Bu süreçte FED tüm geri alımları durdurdu ve temettülerin bankanın elde ettiği son kârı aşamayacağını belirtti. Eylül ayında FED söz konusu kısıtlamaları yıl sonuna kadar uzatmıştı.

Cuma günü FED, bankaların ilk çeyrekte yeniden alım yapmaya başlayabileceğini, ancak yine de hissedarlara son bir yıl içinde kâr ettiklerinden daha fazla geri ödeme yapamayacaklarını açıkladı. Toplam temettüler ve geri alımlar, en yakın dört çeyrekteki ortalama çeyrek kârını aşamayacak.

FED'in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Randal Quarles, bankacılık sisteminin "son bir yıl içinde bir güç kaynağı olduğunu" söyledi. Quarles yaptığı açıklamada, "Bugünkü stres testi sonuçları, büyük bankaların ekonomide gelecekte oluşması muhtemel ciddi bir olumsuzluk halinde bile hane halkı ve işyerlerine borç vermeye devam edebileceğini doğruluyor" dedi.

FED haziran ayındaki stres testlerinin ilk turunda ABD bankalarının krize dayanacak kadar güçlü olduğunu söyledi. Ancak bu şekilde kalmalarından emin olmak için temettü ödemeleri ve geri alımlar sınırladı. Bankaların Nisan ayı başlarında sundukları bu testler, korona virüs salgınının pandemisinden önce yapılan varsayımsal düşüşleri yansıtıyordu. FED daha sonra stres testlerinin ilk turuna üç ekstrem senaryo ekledi, ancak bu testlerin sonuçlarını tek tek değil, sadece toplu olarak yayımladı.

Cuma günü açıklanan sonuçlar, FED'in bankaların korona virüs krizini yansıtacak şekilde güncellenmiş sermaye planlarını yeniden sunmalarının ardından yapılan ikinci tur testleri yansıtıyor. Önceki testlerin aksine, FED her banka için sonuçları ayrı ayrı açıkladı.

Her iki varsayımsal senaryoya göre, her firma risk bazlı sermaye gereksinimlerini karşıladı. FED HSBC hariç her bankanın kaldıraç şartlarının üzerinde kaldığını belirtti.

HSBC'den yapılan açıklamada, bütün düzenleyici sermaye yükümlülüklerinin yerine getirildiği belirtildi. Açıklamada, "Stres testinde mevzuat gerekliliklerinin altına düşen ek kaldıraç oranı için herhangi bir düzenleyici etki yoktur" denildi.

FED, sonbahar testlerindeki her iki senaryonun da tahmin olmadığını ve ABD ekonomisinin gidişatı için mevcut temel projeksiyonlardan çok daha ciddi senaryolar üzerinden yapıldığını açıkladı.

New York borsasında mutasyon düşüşü

 

Brexit Komitesi finans firmalarını etkileyecek 4 maddeyi açıkladı

 

Dev bankalar insan hakları ihlali suçlaması altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)