BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBrexit Komitesi finans firmalarını etkileyecek 4 maddeyi açıkladı----

Brexit Komitesi finans firmalarını etkileyecek 4 maddeyi açıkladı

Brexit Komitesi finans firmalarını etkileyecek 4 maddeyi açıkladı
21 Aralık 2020 - 17:05 www.finansgundem.com

Brexit geçiş sürecinin bitmesine günler kala İngiltere Brexit Komitesi’nden önemli bir rapor geldi. Raporda finans firmalarını etkileyecek 4 önemli riske dikkat çekiliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Brexit Komitesi 19 Aralık’ta paylaştıkları rapora göre 31 Aralık tarihinde Brexit geçiş periyodunun son bulmasıyla birlikte ülkenin yeni sürece hazırlığına ilişkin ciddi şüpheler olduğu bildirildi. Raporda 1 Ocak tarihine kadar hazır olması gereken güçlü bir dizi acil durum devamlılık planları konusunda yapılması için çağrıda bulunuldu.

Financial News’in haberine göre raporda, hükümetin geç kaldığını belirten milletvekilleri “Bu durum genel hazırlıkları etkilemiştir ve hükümetin 1 Ocak’tan itibaren herhangi bir aksaklıkla başa çıkmak için güçlü acil durum planlarına sahip olmasını daha da kritik hale getirmiştir” denildi.

Komite'nin raporunda belirttiği dört endişe şu şekilde:

Liman fonlarıyla ilgili geç alınan kararlar

Komite raporunda İngiltere Hükümeti’nin kaydettiği ilerlemeye dikkat çekiliyor. Ancak Liman Altyapı Fonu'na yapılan tekliflerin sonuçlarının duyurulması ve Cairnryan ve Holyhead limanlarına hizmet vermek için iç tesislerin yerleşimi gibi konularda geçtiğimiz günlerde alınan kararların bölgenin hazırlığını da etkilediği belirtildi.

Brexit Komitesi Başkanı Hilary Benn, “Geçiş döneminin bitimine sadece yedi iş günü kala, önemli endişeler devam ediyor. Hükümet hala işletmelere, tüccarlara ve vatandaşlara müzakerelerden etkilenen tüm alanlarda ne olacağı konusunda kesinlik sağlayamıyor, ancak Ortak Pazar ve Gümrük Birliği kurallarını terk ettiğimizde, AB'ye ihracat yapan firmalar 1 Ocak'tan itibaren daha fazla bürokrasi, alışılmadık formlar ve ekstra maliyetlerle karşı karşıya kalacaklar” ifadelerine yer verdi.

Gümrüklerde bilgi teknolojileri değişimi

Raporda ayrıca, İngiltere Kraliyet Vergi ve Gümrü Dairesi (HMRC) Gümrük Beyannamesi Servisi gibi temel bilgi teknolojileri değişikliklerinin uygulamaya konmasının, şirketler ve tüccarlar için hayatı zorlaştıracak derecede çok sınırlı zamanla sunulduğu da vurgulandı.

Komite, yeni sistemlerin tam olarak test edilemediği konusunda da endişeler dile getirdi. Milletvekilleri, "Bu nedenle hükümetin ortaya çıkan her türlü sorunu bir an önce çözme planı olmalıdır" açıklamasında bulundu.

HMRC beyannameleri için personel

Raporda, HMRC'nin mevcut 50 milyonun üzerine her yıl gereken tahmini 200 milyon beyannameye ekleneceğine dikkat çekiliyor. Bu süreç sınırdaki ticari süreçlere yardımcı olmak için yaklaşık 50 bin yeni özel sektör gümrük komisyoncusunu da kapsayacak. Raporda, sınırdaki malları kontrol etmek ve belgelendirmek için eğitimli profesyonellere de ihtiyaç olduğu belirtildi.

Raporda, "Doğru zamanda doğru kişileri bulamadıkları için ortaya çıkabilecek her türlü gecikme nedeniyle İngiliz şirketlerinin Avrupalı komşularımızla ticaret yapmalarını zorlaştıracağından son derece endişe duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sınır koruması ve güvenliği

Milletvekilleri ayrıca, İngiltere’nin Ortak Pazar dışındaki ilk gününde ülkenin sınırlarının sağlam ve güvenli olmasını sağlamak için yeni hükümlerin gerekli olduğunu belirtti.

Raporda, "Hükümet, polis ve Ulusal Suç Dairesi gibi birimler, geçiş döneminin sona ermesinin ardından hangi araçların elinden alınacaklarını açıkça öngördüler ve mümkün olduğunca alternatifler tasarlamış durumdalar, ancak bu alternatiflerin 1 Ocak 2021'de devreye girip girmeyeceği belli değildir" ifadelerine yer verildi.

Brexit Komisyonu raporunda, örneğin Avrupa Tutuklama Emri'nin yerini almaya hazır bir AB-İngiltere Teslim Anlaşması'nın olası olmadığını ve kolluk kuvvetlerinin alacakları kararlar konusunda bir veri yeterliliğinin kesin olmadığını kaydettiler.

Raporda, "Veri alışverişi için geri dönüş sistemleri daha yavaş ve daha hantaldı." ifadesinin yer aldığı raporda, hükümetin "uyum sağlanması ve etkinliğinin kanıtlanması için gereken süreyi" dikkatle izlemesi tavsiye ediliyor.

Komite Başkanı "Bu geç safhada, hükümet herhangi bir aksaklığın etkilerini hafifletmek için gerektiğinde acil durum planlarını uygulamaya hazır olmalıdır. Aksi takdirde, bu yeni süreç zaten en zor zamanları yaşamakta olan pek çok kişi ve işletme için yeni yıla mümkün olan en kötü başlangıç anlamına gelir" sözlerini ekledi.

 

Brexit mağdurlarını dijital bankalar kurtardı

 

AB, İngiltere'yi Brexit müzakereleri için çağırdı

 

Alman ekonomisini zor bir kış bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)