BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankaları için olumlu görüş----

ABD bankaları için olumlu görüş

ABD bankaları için olumlu görüş
27 Kasım 2013 - 08:03 www.finansgundem.com

FDIC bankalardaki toparlanmaya dikkat çekti

ABD'de TMSF gibi faaliyet gösteren Federal Mevduat Sigorta  Kuruluşu FDIC, ABD'nin bankaclık sektöründe toparlanma sürecinin yılın üçüncü çeyreğinde de finansal krizin ardından kademeli yükselişini koruyarak sürdüğünü bildirdi.

FDIC sektörden gelen mali tabloların genel olarak pozitif bir trende işaret ettiğini, ticari kredilerde ve tüketici kredilerinde büyümenin sürdüğünü, ancak konut kredilerinin gerilediğini dile getirdi. J.P. Morgan Chase & Co.'nun yaşadığı yasal sorunlar sektör genelinde karlarda 1.5 milyar dolar düşüşe neden oldu.

FDIC Başkanı Martin Gruenberg, banka ismi vermeden yaptığı açıklamada karlarda gözlenen düşüşün bir kurumun yaşadığı yasal sorunların getirdiği maliyete dayandırılabileceğini belirtti. Varlıkları açısından ABD'nin en büyük bankası olan JP Morgan üçüncü çeyrekte yasal yükümlülükler nedeniyle 9  milyar dolar karşılık ayırmış ve bu durum bankanın zarar açıklamasına neden olmuştu.  

FDIC bankaların bilançolarındaki sorunlu kredilerin oranını düşürdüğünü ve kredilerde, oto, kredi kartı ve ticari ve sanayi krediler de dahil olmak üzere güçlenme gözlendiğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)