BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankaları bilançolarını yeniden düzenliyor----

ABD bankaları bilançolarını yeniden düzenliyor

ABD bankaları bilançolarını yeniden düzenliyor
24 Temmuz 2023 - 12:14 www.finansgundem.com

ABD'nin en büyük bankaları, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın iflaslarının maliyetini karşılamak için ödemek zorunda kalabilecekleri miktarı en aza indirmek amacıyla mali tablolarını yeniden düzenlemek konusunda acele ediyor.

ABD'de orta ölçekli bin banka olan Zions, Federal Mevduat Sigorta Kurumu'na (FDIC) gönderdiği bir mektupta, birçok büyük bankanın sigortalanmamış mevduatlarını daha düşük düzeyde bildirmek için yılsonu mali tablolarını yeniden düzenlemeye başladıklarını iddia etti.

Financial Times'ın haberine göre FDIC, mevduat sigortası sağladığı için bankalardan düzenli olarak ücret alıyor, ancak Mayıs ayında, bu yılki büyük başarısızlıklar için özel bir değerlendirme önerdi.

Ücretler bankaların sigortalanmamış mevduatlarına göre hesaplandı, çünkü SVB ve Signature kurtarmalarının 18.5 milyar dolarlık maliyetinin 15.8 milyar doları FDIC'nin normal 250,000 dolarlık sigorta limitinden daha büyük hesapların teminat altına alınmasından kaynaklanıyordu. Bu hesapların çoğu büyük bankalardaydı.

Kurum, değerlendirmeyi bankaların 2022 yılı sonundaki sigortasız mevduatlarının değerine göre uygulamak istedi. ABD'deki mevduatların yaklaşık yüzde 55'i hesap başına 250.000 dolar limitinin üzerinde ve sigortasız. Teklife ilişkin yorum süresi Cuma günü sona erdi.

S&P Global raporuna göre, son altı ayda alışılmadık derecede yüksek sayıda bankanın geçen yılın sonu itibariyle sigortasız mevduatlarını yeniden beyan ettiğini belirtti. S&P bu yıl 55 bankanın dördüncü çeyrek rakamlarını yeniden açıkladığını, bir önceki yılın aynı çeyreğinde ise bu sayının sadece 14 olduğunu belirtti. S&P, düzeltmelerin çoğunun daha düşük sigortasız mevduatla sonuçlandığını söyledi.

Rapora göre, Bank of America sigortasız mevduatlarını 125 milyar dolar ya da yaklaşık yüzde 14 azaltarak en büyük düzeltmeyi yapan banka oldu. S&P, daha düşük sigortasız mevduatlarına dayanarak BofA'nın özel değerlendirmesinin 2,26 milyar dolardan 1,95 milyar dolara düşeceğini söyledi.

ABD'nin en büyük 26. bankası olan Huntington National Bank, düzeltmenin ardından sigortasız mevduatlarda en büyük yüzdelik düşüşü yaşayarak yaklaşık yüzde 40'lık bir düşüşle 50 milyar doların biraz üzerine geriledi, S&P'ye göre düzeltme Huntington'a yaklaşık 85 milyon dolar kazandıracak.

ECB'den bankalara sıkı takip

 

Citi ve UBS, Çin bankalarını savundular

 

ABD'li bankalarda ikinci çeyrek bilanço sezonu açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)