BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB ülkeleri Rusya’dan ithalatı artırdı----

AB ülkeleri Rusya’dan ithalatı artırdı

AB ülkeleri Rusya’dan ithalatı artırdı
14 Ekim 2022 - 17:44 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği’nin (AB) üyesi olan 13 ülke haziran ayında Rusya’dan ithalatı artırdı. İthalatı en çok artıran ülke Slovenya oldu.

RIA Novosti haber ajansı, ulusal istatistik hizmetlerinden aldığı verileri analiz etti. Analize göre, geçen haziran ayında 13 AB ülkesi Rusya’dan ithalatı artırırken 14 ülke azalttı.

İthalatı en çok artıran ülke Slovenya oldu. Slovenya, mayıs ayına göre ithalatı neredeyse iki kat artırdı. İthalatı yüzde 69 oranda artıran İspanya ikinci, yüzde 48 artıran İsveç de üçüncü oldu.

İsveç’i sırayla Belçika, Polonya, Bulgaristan, Danimarka, Letonya, Malta, Romanya, Slovakya, Hırvatistan ve Estonya takip etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, en çok ithalatı azaltan AB ülkesi, yüzde 92 ile Kıbrıs oldu. Kıbrıs’ı sırayla Avusturya, Lüksemburg, Finlandiya, Portekiz, Çekya, Macaristan, Almanya, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Hollanda ve Fransa takip etti.

Almanya’nın Rusya’dan 3 milyar 500 milyon euro değerinde alım gerçekleştirirken bu alanda lider oldu. Almanya’yı, 2 milyar 600 milyon euro’luk ithalatla İtalya ve 1 milyar 700 milyon euro’luk ithalatla Hollanda takip etti. Belçika’nın Rusya’dan mal alımı 1 milyar 300 milyon euro, Fransa’nın da 1 milyar 200 milyon euro değerinde oldu.

Rusya’dan en az ithalat yapan ülke de 365 bin 400 euro ile Malta oldu.

AB'de rekor dış ticaret açığı

 

AB'nin Ukrayna'ya askeri desteği 3 milyar euro aşacak

 

AB'den Rusya'ya sert yanıt: Rus ordusunu imha ederiz

 

AB, 5 milyar eurodan fazla hatalı harcama yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)