BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB: Top artık Güney Kıbrıs'ta ----

AB: Top artık Güney Kıbrıs'ta

AB: Top artık Güney Kıbrıs'ta
20 Mart 2013 - 16:28 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Komisyonu, "Kıbrıs'a destek için elimizden gelen çabayı gösterdik" açıklamasında bulundu

Avrupa Birliği Komisyonu Güney Kıbrıs'a yönelik kurtarma planının detaylarının ülke parlamentosunda reddedilmesine ilişkin resmi açıklama yaptı. AB Komisyonu'nun açıklamasında 2011 yılı sonbahar aylarından bu yana devam eden müzakerelerin sonucunda hafta sonu ülke kurtarma planı konusunda anlaşmaya varıldığı ancak bu planın ülke parlamentosu tarafından reddedildiği vurgulandı.
Açıklamada, "Her ne kadar plan tam anlamıyla Komisyonun tekliflerine ve tercihlerine uymasa da diğer alternatiflerin daha riskli ve daha az destekleyici olması nedeniyle destekleme sorumluluğu hissettik. Kıbrıs'a (Güney) destek için elimizden gelen çabayı gösterdik" denildi. Birlik artık borçların sürdürülebilirliği ve mali parametrelerle uyumlu olacak bir planı sunma sorumluluğunun Güney Kıbrıs otoritelerinde bulunduğunun altını çizdi."100 bin euronun altındaki mevduata vergi getirmeyen mali parametrelerleuyumlu bir planı kabule edeceğimiz belirtmiştik. Bu alternatif da ülke otoritelerince kabul görmedi" ifadeleri kullanıldı.
Güney Kıbrıs yetkilileri bugün mali yardım konusunda ülkenin yakın ilişkileri bulunan Rusya ile görüşmelere başladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)