BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB: Sıkılaşan küresel finansal şartlar Türkiye için risk kaynağı----

AB: Sıkılaşan küresel finansal şartlar Türkiye için risk kaynağı

AB: Sıkılaşan küresel finansal şartlar Türkiye için risk kaynağı
15 Mayıs 2023 - 11:52 www.finansgundem.com

AB Komisyonu raporunda, "Sıkılaşan küresel finansal şartlar Türkiye'nin dış finansmana bağımlılığı ve düşük harcanabilir döviz rezervleri dikkate alındığında bir başka risk kaynağı" dedi.



Türkiye'den politika belirsizliğinin büyük olmaya devam ettiğini belirten Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, reel faiz oranlarını negatif tutmayı, karmaşık ihtiyati ve düzenleyici tedbirlere bel bağlayacak cari politika karışımının sürdürülmesinin giderek daha zor olmasının beklendiğini bildirdi.

Avrupa Ekonomik Tahminleri Bahar 2023 raporunu açıklayan AB Komisyonu, "Türkiye'nin uyguladığı karmaşık tedbirler setini sona erdirmesi zorlu olacaktır. Sıkılaşan küresel finansal şartlar Türkiye'nin dış finansmana bağımlılığı ve düşük harcanabilir döviz rezervleri dikkate alındığında bir başka risk kaynağı" dedi.

Türkiye'nin 2022 sonunda kendini gösteren zayıf ihracat performansının ancak dış talebin kademeli olarak toparlanacağı 2024'te terse döneceğini öngören AB Komisyonu, net ihracatın büyümeye katkısının 2023 yılında negatife döneceğini tahmin etti. GSYH'da büyümenin 2023'te yüzde 3,5'e gerileyeceğini ve 2024'te bir miktar artacağını öngördü. 2024 yılı GSYH büyüme tahmini yüzde 4,0 olarak ortaya kondu.

Cari aşırı gevşek para politikası dikkate alındığında enflasyonun yüksek kalmaya devam edeceğini öngören AB Komisyonu, enflasyonun ancak yavaş şekilde aşağı geleceğini savundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)