BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB, Rusya'yı vergi “kara listesine” dahil etti----

AB, Rusya'yı vergi “kara listesine” dahil etti

AB, Rusya'yı vergi “kara listesine” dahil etti
14 Şubat 2023 - 16:25 www.finansgundem.com

AB maliye bakanları Rusya’yı vergi “kara listesine” dahil ettiğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) maliye bakanları Rusya’yı vergi “kara listesine” dahil ederek, vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeleri içeren listenin güncellendiğini açıkladı.

AB’nin Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yaptırım uygulamasına rağmen sembolik olarak Moskova aleyhine bu yönde bir karar alındığı bildirildi.

Bu yıl Rusya’nın dışında Virjin Adaları, Kosta Rika ve Marshall Adaları da kara liste içinde yer alan on altı entite içinde yer aldı.

Euronews'in haberine göre toplantı sonunda yayımlanan bildiride, Rusya Federasyonu'nun fikri mülkiyet hakları da içinde olmak üzere uluslararası şirketlere zarar veren tercihli vergi rejimine sahip olduğu ve bu sorunu çözmediği belirtildi.

Kara liste nedir?

Çok sayıda şirket ve bireyin off-shore hesaplar kullanarak vergiden kaçındıklarının ortaya çıkması üzerine 2017 yılında AB, "vergi cennetleri listesi" belirleme sürecini başlatmıştı.

Vergi kaçakçılığıyla mücadele etmeyi amaçlayan listenin hazırlık aşamasında çeşitli ülkelerin vergi sistemleri incelemeye alınmıştı.

Bir ülkedeki vergi uygulamaları bir başka ülkeden vergi kaçırılmasına imkan sağladığı takdirde AB'nin kara listesine alınıyor. Söz konusu durumu düzeltmeye yönelik reformlar taahhüt eden ülkeler, kara listeden çıkarılıyor.

AB'den Rusya'ya 10 milyar euroluk yaptırım

 

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı

 

AB'den Rusya'ya 8. yaptırım paketi: Anlaşmada sona gelindi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)