BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı----

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı

 AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı
05 Aralık 2022 - 11:57 www.finansgundem.com

Rus petrolüne ambargo uygulamasını yürürlüğe koyan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin temsilcileri Rusya'ya karşı 9'uncu yaptırım paketi hazırlığı içinde

Bugün itibariyle Rus petrolüne ambargo uygulamasını yürürlüğe koyan Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin temsilcilerinin Rusya’ya karşı dokuzuncu yaptırım paketi için hazırlıklara başladığı bildirildi.

Avrupa yayını Politico’ya göre listede teknoloji, finans ve medya alanı da dahil olmak üzere 180 yeni kalem yer alırken, diplomatik kaynaklara göre AB’nin Rusya karşıtı yeni yaptırımlar konusunda nispeten hızlı bir şekilde, muhtemelen önümüzdeki hafta yapılacak Dışişleri Konseyi toplantısından ve AB zirvesinden önce anlaşmaya varılabileceği ifade ediliyor.

Kasım ayı sonunda konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin Rusya’ya karşı 9’uncu yaptırım paketi hazırlığı içinde olduğunu ilan etmişti.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın savaş nedeniyle dondurulan 300 milyar euroluk Merkez Bankası rezervlerine ve Rus oligarkların dondurulmuş 19 milyar euroluk mal varlıklarına el koyarken, aynı zamanda bu varlıkların Ukrayna’nın kalkınması için kullanılmasının yasal yollarını arıyor.

AB Komisyonu, Rusya’ya yönelik kısıtlayıcı tedbirlerin ihlalinin birlik ülkelerinin tamamında ortak şekilde cezalandırılmasına yönelik yeni yasal düzenleme teklifini de açıklarken, teklife göre, AB’nin yaptırımlarının ihlaline ilişkin suçlar ve bunlara uygulanacak cezalar uyumlu hale getirilecek.

Yaptırım listesindeki bir kişi, kurum veya kuruluş için veya bunların yararına fon veya ekonomik kaynak sağlanması, fonların dondurulmaması, yaptırım uygulanan kişilerin topraklarına girişine izin verilmesi, AB tarafından yasaklanan 3’üncü ülkelerle işlem yapılması, yasaklanmış veya kısıtlanmış mal veya hizmetlerin ticaretinin gerçekleştirilmesi bunlara finansal veya çeşitli danışmanlık hizmeti sağlanması suçlar listesinde yer alacak.

AB kısıtlayıcı önlemlerinin çevresinden dolaşılması veya delinmesi de suçlar listesinde yer alacak. Bu kapsamdaki suçları işleyen bireye 5 yıla kadar hapis cezası uygulanabilecek.

Suçlu şirketlere, küresel cirolarının yüzde 5’inden daha az olmayacak seviyede para cezası verilecek.

AB: Sanayinin dönüşümüne daha fazla finansman sağlanmalı

 

Rusya'dan petrole tavan fiyat uygulamasına rest: Kabul etmeyeceğiz

 

AB, Rusya yaptırımlarını ihlal edenlere "ortak ceza" uygulayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)