BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB-Rusya restleşmesinin faturası ağır----

AB-Rusya restleşmesinin faturası ağır

AB-Rusya restleşmesinin faturası ağır
02 Şubat 2018 - 11:55 www.finansgundem.com

Almanya'da AB'nin Rusya'ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımların yol açtığı maddi zarar hesaplandı

ABD, Rusya'ya yönelik yaptırımları daha da arttırmaya hazırlanırken, "daha fazla ileri gidilmemesi" yanlısı olan Avrupa Birliği'nde ise "hasar tespiti" yapılıyor. Almanya'da Rusya'ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımların yol açtığı maddi zarar hesaplandı. Almanya Ekonomisi Doğu Komitesi Başkanı Volfgang Byuhele, AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların 2014 yılından bu yana 100 milyar euro zarara neden olduğunu açıkladı.

Finanzen adlı internet portalına dayanan haberde, Kiel Üniversitesi'nin (CAU) konuyla ilgili raporunda yer alan verilere yer verildi.

Buna göre yaptırımların uğrattığı zararda AB'nin payı yüzde 40, Rusya'nın payı yüzde 60 civarında.

ABD'nin yakın zamanda Rusya'y karşı yeni yaptırımları hayata geçirmesinin beklenmediğini belirten Byuhele, "AB ve ABD'nin yaptırımlar konusunda uzlaşmaya varabileceği, diplomasi yoluyla bir karar verilebileceği yolunda umut var" dedi.

Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ve Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların başlaması sonrası ABD, AB ve diğer bazı ülkeler 2014 yılında Rusya'ya karşı yaptırım uygulamaya başlamıştı. 

Bu arada Avrupa Birliği ABD'nin Rusya Fedederasyonu'na uygulanan yaptırımları sertleştirme kararına ortak olmayacak. 

Konuyla ilgili açıklama Belçika Başbakanı Charles Michel'den geldi. Michel Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından iki ülke arasında Kırım ve Ukrayna konusunda fikir ayrılıklarının olduğunu ama yeni yaptırımlara katılmama kararı aldıklarını açıkladı. 


Buna karşın, Medvedev teröre karşı ortak mücadeleye vurgu yaparak yaptırımlar döneminde bile işbirliğine odaklanmak ve kapıları açık tutmak gerektiğini söyledi. Michel de mevkidaşını destekleyerek iki ülke arasındaki diyaloğun önemine vurgu yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)