BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, küresel finans düzeninde değişiklik istiyor----

AB, küresel finans düzeninde değişiklik istiyor

AB, küresel finans düzeninde değişiklik istiyor
28 Eylül 2023 - 14:54 www.finansgundem.com

AB Konseyi Başkanı Michel, yeni bir küresel finansman anlaşmasına ihtiyaç duyulduğunu, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası gibi kurumların sermayelerinin artırılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Berlin Küresel Diyalog programı kapsamında düzenlenen panelde konuştu.

"Acilen yeni bir Bretton Woods gerekiyor. Yeni bir küresel finansman anlaşmasına ihtiyacımız var." diyen Michel, Bretton Woods kurumlarının bütün kontrolünün G7 ülkelerinde olduğunu anlattı.

Michel, Bretton Woods kurumlarının 60 yıl önce kurulduğunu ve dünyanın günümüzde çok farklı bir yapıya dönüştüğünü belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın mevcut sermaye miktarlarını dikkate alarak kapasitelerini maksimum seviyeye yükseltmeleri gerektiğini vurgulayan Michel, bu kurumların kesinlikle sermaye artırımını dikkate almaları gerektiğini ifade etti.

Michel, mevcut durumda Dünya Bankası sermayesinin küresel GSYH'ya oranının 60 yıl öncesiyle kıyasla 7 kat düşük kaldığını ve bu sermayenin artırılması gerektiğini anlattı.

Bretton Woods, ABD öncülüğünde 1944'te imzalanan anlaşma ile hayata geçirilmiş uluslararası para idare sistemi. Ekonomik istikrarı sağlamayı amaçlayan sistem, ülkeler arasındaki ikili finansal ve ticari işlemlerde uyulması gereken kuralları düzenliyor.

Sistemle, Dünya Bankası ve IMF gibi kurumlar ortaya çıkmıştı. O dönemde dolar altına, diğer ülkelerinin para birimleri ise dolara endekslenerek bir kur sistemi ortaya konmuştu.

AB, Rus kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırımları uzattı

 

AB, Euro Bölgesi büyüme tahminini düşürdü

 

AB, Almanya'nın 6.5 milyar euroluk planını onayladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)