BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Avrupa Yatırım Bankası'nın savunma projelerini finanse etmesinin yolunu açacak----

AB, Avrupa Yatırım Bankası'nın savunma projelerini finanse etmesinin yolunu açacak

AB, Avrupa Yatırım Bankası'nın savunma projelerini finanse etmesinin yolunu açacak
12 Mart 2024 - 15:22 www.finansgundem.com

AB liderleri, Avrupa Yatırım Bankası'nın kredi politikasında daha fazla savunma projesini finanse etmesini sağlayacak bir değişikliği destekleyecekler.

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin 21-22 Mart'ta Brüksel'de yapılacak zirve için hazırladıkları taslak sonuç bildirgesinde Avrupa Yatırım Bankası'nın (AYB) savunma harcamaları konusunda daha fazla çaba göstermesi isteniyor ancak silah ve mühimmat için fon sağlanmasından açıkça söz edilmiyor.

AB Komisyonu geçtiğimiz hafta AYB'ye, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Avrupa'nın savunma üretimini arttırmasına yardımcı olmak için, artık tamamen askeri projelere kredi vermeyi açıkça dışlayan kredi politikasını değiştirmesi çağrısında bulunmuştu.

Ancak bazı AB hükümetleri, özellikle de tarafsız ülkeler, savunmanın finanse edilmesinin AYB'nin en yüksek kredi notuna zarar verebileceği ve finansman eksikliğinden değil, uzun vadeli sözleşmelerden kaynaklandığını söyledikleri sorunu çözemeyeceği endişesiyle isteksiz davrandılar.

Borrell: Savunma sanayi tabanımızı güçlendirmemiz gerekiyor

 

AB savunma sanayisini güçlendirmek istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)