BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, 200 milyar doları aşkın Rus varlığindan vazgeçiyor----

AB, 200 milyar doları aşkın Rus varlığindan vazgeçiyor

AB, 200 milyar doları aşkın Rus varlığindan vazgeçiyor
22 Haziran 2023 - 13:39 www.finansgundem.com

Brüksel 200 milyar doları aşkın Rus Merkez Bankası fonuna el koymaktan vazgeçti.

Brüksel'in 200 milyar doları aşkın Rus merkez bankası fonuna el koymaktan vazgeçtiği bildirildi. Avrupa Birliği (AB) yetkilileri donmuş Rus merkez bankası varlıklarına el koymak için yasal bir yol görmediklerini ve bunun yerine fonların elde ettiği karları kullanmayı planladıklarını bildirdi.

Bloomberg'in bir belgeye dayandırdığı habere göre, bloğun dört bir yanından milletvekilleri, donmuş Rus varlıklarında 200 milyar eurodan (219 milyar dolar) fazla kamulaştırmanın ve bunları Ukrayna'ya kanalize etmenin yasallığını tartışıyorlar.

Ele geçirilen fonların aslan payı, yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 750 milyon euro gelir elde ettikleri bildirilen ödeme devi Euroclear'da bulunuyor.

Bloomberg tarafından aktarılan belgeye göre, AB çalışma grubu üyeleri, "dondurulmuş veya immobilize edilmiş varlıklara, yalnızca bu varlıkların AB kısıtlayıcı önlemleri kapsamında olması temelinde müsadere edilmesine izin veren güvenilir bir yasal yol" görmüyor. Bunun yerine milletvekilleri, yatırımlardan elde edilen beklenmedik karları Ukrayna'ya yardım etmek için kullanmayı tercih ediyor

MİSİLLEMEYE NEDEN OLABİLİR

Brüksel'in önümüzdeki hafta yapılması planlanan bir toplantıda AB liderlerinden bu politika üzerinde çalışmak için yetki istemesi bekleniyor.

Konuya aşina kaynaklar Bloomberg'e verdiği demeçte, birkaç bankacılık devi, Rus fonlarına el koymanın Moskova'nın orada kalan çıkarlarına karşı misilleme yapmasına neden olabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Bloomberg'in elde ettiği belgeye göre Avrupa Merkez Bankası, varlıklardan elde edilen faiz oranı gelirlerinin kullanılmasının resmi rezerv sahiplerini euroya sırt çevirmeye teşvik edebileceği konusunda da uyarıda bulundu.

AB, Rusya'nın merkez bankası varlıklarını, Moskova'nın geçen Şubat sonlarında Ukrayna'da başlattığı askeri operasyonun hemen ardından dondurdu. Kremlin, Brüksel'in eylemini hırsızlık olarak kınadı.(CNN Türk)

İngiltere Rus varlıkları dondurmaya devam edecek

 

Rum yönetiminden Rus varlıklarına darbe!

 

İsviçre'deki Rus varlıklarının değeri 8.3 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)