BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa910 milyar dolarlık gaf----

910 milyar dolarlık gaf

910 milyar dolarlık gaf
03 Nisan 2014 - 12:54 www.finansgundem.com

Gazprom'un 910 milyar dolarlık gafı Rus ekonomisindeki zayıflığa işaret ediyor

OAO Gazprom'un yardımcı CEO'su Alexander Medvedev, Nisan 2007'de tarihin en büyük emtia varlıkları rallisi sürerken büyük konuşuyordu.

Rusya'nın doğal gaz ihracındaki monopolisinin dünyanın en büyük şirketi olmaya talip olduğunu belirten Medvedev ayrıca, 7 sene kadar kısa bir sürede Gazprom'un piyasa değeri dört katına çıkarak 1 trilyon doları bulacağı tahmininde bulunmuştu.

910 milyar dolar yanılmış gözüken Medvedev'in bu tahmini yürütmesinden bu yana, dünyanın en büyük 5,000 şirketi arasındaki hiçbir şirketin toplam değerinde Gazprom'un ki kadar düşüş yaşanmadı. Şirketin 154 milyar dolarlık kaybı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekonomisindeki hastalığın adeta bir sembolü olmuş durumda. Devlet tarafından yönetilen Gazprom, hisse piyasalarında 3 yıl art arda düşerken, Soçi'deki Kış Olimpiyatları'ndan Siberya'daki projelere kadar birçok yerde harcamalarını da arttırdı.

"Gazprom değer kaybı şampiyonu," diyen New York merkezli Firebird Management LLC'nin kurucu ortağı Ian Hague, "Piyasa değerini arttırma hedefini tutturamamakla başarısızlık sadece Gazprom'da değil. Rusya'da kaybetti," şeklinde görüş bildirdi.

Enerji sektöründen sorumlu Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich'in sözcüsü Aliya Samigullina yorum yapmaktan kaçındı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)