BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin75 yaşındaki adam Everest'e tırmanarak rekor kırdı----

75 yaşındaki adam Everest'e tırmanarak rekor kırdı

75 yaşındaki adam Everest'e tırmanarak rekor kırdı
29 Mayıs 2021 - 09:22 www.finansgundem.com

Nepalli yetkililer yaşlı bir Amerikalı ve Hong Konglu bir kadının bu hafta Everest Dağı'na tırmanarak yeni bir rekor kırdığını söyledi

Everest’e tur düzenleyen bir şirket yetkilisi,75 yaşındaki Arthur Muir'in Pazar günü 8.849 m yüksekliğe sahip dünyanın en yüksek dağına tırmanan en yaşlı Amerikalı olduğunu söyledi.

Aynı şekilde, Hong Konglu 45 yaşındaki Tsang Yin-Hong, dağın eteğindeki bir kamptan başlayarak 26 saatten daha kısa bir sürede dağa tırmanmayı başardı.

Madison Dağcılık Başkanı ve kurucusu Garrett Madison, dağın eteğindeki kamp alanında yaptığı açıklamada, "Arthur Muir, Everest Dağı'nın zirvesine ulaşan en yaşlı Amerikalı" dedi. Muir, 2009 yılında 67 yaşında dağa tırmanan Bill Burke'ün rekorunu da kırmış oldu.

Dağcılık Departmanı yetkilisi Gyanendra Shrestha, Tsang'ın Cumartesi günü yerel saatle 13.20'de kamptan ayrıldığını ve ertesi gün saat 15.10’da zirveye ulaştığını söyledi.

Everest'in zirvesine sınır çizgisi!

Çavuşoğlu: Everest'te mahsur kalan iki Türk kurtarıldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)