BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi7,5 milyar dolarlık pazar müjdesi----

7,5 milyar dolarlık pazar müjdesi

7,5 milyar dolarlık pazar müjdesi
14 Şubat 2013 - 09:24 www.finansgundem.com

Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer santralin, yerli firmalar için 7,5 milyar dolarlık bir pazar yaratacağı bildirildi

Akkuyu Nükleer Santrali'nin Genel Müdürü Alexander Superfin, 20 milyar dolarlık santral projesinin yüzde 35'lik diliminin Türk firmalarına verileceğini söyledi.
Ntv'ye konuşan Superfin, yerli firmalara, nükleer santralde üretilecek elektriğin gelirini de kapsayacak şekilde "ortaklık" çağrısı da yaptı.
Superfin, "Türkiye'nin montaj, inşaat ve ekipman üretim firmaları, proje maliyetinin yüzde 30-35'lik dilimine sahip olacak. Tahminlere göre bu, yaklaşık olarak 7 buçuk milyar dolarlık bir rakama denk geliyor. Şirketler, bu sürece ihaleyle dahil olacak.
"Türk yatırımcılara, şirketimize ortak olmaları ve dolayısıyla da üretilecek elektrikten elde edilecek kâra da belli oranda ortak olmaları için de davetlerde bulunuyoruz" diyen Superfin, "Ortaklık için yurtiçi ve yurtdışında müzakerelere devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Superfin, santralin güvenlik tasarımının Fukuşima kazası sonrasında yenilendiğini de anlattı. Superfin, "Akkuyu Nükleer Santrali'nin güvenlik sistemi güncellendi ve daha iyi bir hale getirildi. Bizim, nükleer güç santrali için hazırladığımız güvenlik sistemi, en büyük şiddette depremlerin yanısıra en büyük tsunami dalgaları, insan ve doğa kaynaklı kazalara da dayanıklı. Bu tasarım, dünyadaki en güvenli tasarımdır" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)