BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem6 kömür santralının kapatılması bekleniyor----

6 kömür santralının kapatılması bekleniyor

6 kömür santralının kapatılması bekleniyor
20 Aralık 2019 - 09:59 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın filtre vetosundan sonra çok sayıda santralin kapanması gündeme geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, 13 kömür santralının yöneticileriyle dün Ankara'da yaptığı toplantının perde arkası bilgilerine ulaşıldı. Habertürk internet sitesinde yayınlanan habere göre Kurum, önce çevre yatırımları ve çevreye ilişkin bakış açıları hakkında bilgi verdi.

Ardından, 13 santralı çevre yatırımları yönünden üç grupta değerlendirdi. Bunlardan üçünün çevre izni bulunduğunu, dördünün de çevre izni alabilecek durumda olduğunu belirten Kurum, kalan 6 santralın ise mevzuatta öngörülen çevre yatırımlarının bulunmadığını kaydetti.

Bakan Kurum, daha sonra 7 santralın yöneticilerinin toplantıdan ayrılabileceğini söyledi ve 'sıkıntılı' dediği santralların yöneticileriyle toplantıya geçti. Toplantıda, 1 Ocak itibarıyla bu santrallarla ilgili atılacak adımlar konuşuldu. Kapatılması beklenen santralardan ikisi Kütahya'da, biri Sivas'ta, biri Manisa'da, biri Kahramanmaraş'ta ve diğeri de Zonguldak'ta yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)