BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık516 milyon kar edecek----

516 milyon kar edecek

516 milyon kar edecek
23 Ekim 2013 - 17:05 www.finansgundem.com

Uzmanlar, Halkbank'ın 3. çeyrek net karının nasıl gelmesi bekleniyor...

Halkbank'ın  üçüncü çeyrek net kârının yükselen faizlere bağlı olarak vade uyumsuzluğunun marjları baskılamasıyla bir önceki çeyreğe göre yüzde 28, geçen yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 14 düşerek ortalama 516 milyon lira olması bekleniyor. Reuters'ın dokuz aracı kurum tahmini üzerinden yaptığı ankete göre tahminlerin medyanı ise 511 milyon lira olarak gerçekleşti. Banka bu yıl 2.çeyrekte 715.1 milyon lira, geçen yıl aynı çeyrekte ise 599.9 milyon lira net kâr açıklamıştı.
Finansinvest'in üçüncü çeyrek beklentileriyle ilgili raporunda, "Halkbank muhtemelen üçüncü çeyrekte güçlü operasyon performansı ortaya koyacak. Bankanın güçlü fonlaması ve likiditesi sonucu mevduatta rekabetten uzak durduğunu görüyor ve bunun etkisiyle üçüncü çeyrekte çeyreksel olarak kredi-mevduat marjlarının diğer bankalara göre göreceli olarak daha az daralmasını bekliyoruz" denildi. Finansinvest notunda ayrıca bankanın özkaynak kârlılığının ise yüzde 16 civarında olmasını beklendiği kaydedildi. Fed'in tahvil alımlarını bu yıl yavaşlatacağı yönündeki açıklamaları ve hükümet karşıtı gösterilerin etkisiyle yükselen faizlerin üçüncü çeyrek bilançolarında etkisi bekleniyordu. Analistler üçüncü çeyrekten itibaren sektör kârlarında aşağı yönlü revizyona gideceklerini açıklamışlardı. Gelecek döneme ilişkin ise Ekim ayında açıklanan OVP, sektör için önemli ipuçları verdi. Hükümet, OVP ile ekonominin en kırılgan noktalarından biri olan cari açığı azaltmayı ve tasarrufları artırmayı öncelikleri arasına alırken; tüketime dönük krediler ve kredi kartları kullanımına sınırlamalar getirilmesinin bu alana yoğunlaşan bankalarda baskı yaratması, yönünü KOBİ'lere ve ihracat kredilerine çeviren bankalar için avantajlı olması bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)