BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık5 yıl içinde banka şubesi kalmayacak----

5 yıl içinde banka şubesi kalmayacak

5 yıl içinde banka şubesi kalmayacak
29 Haziran 2021 - 12:33 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde başlayan dijitalleşmenin artarak devam etmesi bekleniyor. Banka yöneticileri şube modelinin 5 yıl içinde öleceğini tahmin ediyor.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Economist Intelligence Unit anketine göre, Kovid-19 virüsü bankacılık sektöründe dağıtım alanlarında önemli değişikliğe neden oldu. Dünyanın dört bir yanından ankete katılan bankacıların üçte ikisinin görüşü artan dijital bankacılığın etkisiyle yaklaşık 5 yıl içerisinde banka şubesi kalmayacak.

EIU tarafından Temenos için gerçekleştirilen ankete katılan 305 üst düzey küresel yöneticinin %65'i, şube modelinin dört yıl önceki %35'i ise beş yıl içinde ortadan kalkacağını düşünüyor. Asya Pasifik'teki bankacılar Şubeli bankacılığın devam edeceğine en çok Asya Pasifik'teki bankacılar inanırken, Kuzey Amerika'daki bankacılar çok kısa sürede tamamen dijital bankacılığı görüşünü savunuyor.

FINTECH’LER VE YENİ TEKNOLOJİLER


Bu arada, ankete katılanların %65'i bulut, yapay zeka ve API'ler gibi yeni teknolojileri önümüzdeki dört yıl içinde sektör üzerinde en büyük etkiye sahip olacak trend olarak görüyor. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, pandemi süreci ayrıca hem yerleşik bankalar hem de fintech'ler için yeni bir finansal içerme zorunluluğuna yol açıyor. Bankacıların üçte biri girişimciler için mikrofinansı ve banka hesabı olmayanlar için en umut verici katılımla ilgili iş fırsatları olarak görüyor.

QNB Finansbank Banka şubesine gitmeden müşteri olabilmeyi mümkün kılıyor

 

Türkiye, dijital bankacılıkta dünyada öncü ülkelerden biri

 

Dijital bankacılıkta yeniden yapılandırma dalgası

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdulbaki29 Haziran 2021 21:23

    Bilgisayar programcıları yaşadı, artık şubede para sayan, imza diyenlerin yerini, telefondan, bilgisayardan işlem yapan bankacılar alacak. Burada en büyük darbeyı banka şubelerini anormal paralara kiraya veren işyeri sahipleri, koca koca gökdelenleri dikenler alacak. Sanal ortamda kurulacak şubeler ve gökdelenler. Belki böylece inşaat çılgınlığına bir son da verilebilir.

  • Tekno papaz 29 Haziran 2021 17:11

    Binlerce işsiz olacak bankalar daha çok kazanacak