BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem5 milyarlık tabela dönüşümü----

5 milyarlık tabela dönüşümü

5 milyarlık tabela dönüşümü
08 Mart 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

Çevre Bakanlığı'nın 'standart' kararı tabelacıları uçurdu. Yeni uygulama pazarı 5 milyara çıkaracak

Görüntü kirliliğinin önüne geçmek için kolları sıvayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tabela standardıyla ilgili kararı, açık hava reklamcılarının yüzünü güldürdü. Sabah'ın haberine göre, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın "Kimi ışıklı, kimi ışıksız, plastik, demir malzemelerle yapılan tabelalar görüntü kirliliği yaratıyor. Bunların semtlerde belli standartlara oturtulması için düzenleme yaptık" sözleriyle hareketlenen açık hava reklamcıları, şu anda 2.5 milyar lira olan sektör büyüklüğünün bir yılda 5 milyara ulaşacağını belirttiler. Açık Hava Reklamcıları Derneği Başkanı Halil Eligür, sürecin Beyoğlu Belediyesi'nin ahşap tabela uygulamasıyla başladığını ifade etti. Eligür, "Bu pilot projeydi. Beyoğlu'ndaki dönüşüm 5 yıl sürdü. Şimdi tüm Türkiye'ye yayılacak. Ancak standartların çok iyi belirlenmesi ve takip edilmesi gerekiyor" dedi.
UCUZ TABELA KALMAYACAK
Işık Reklam'ın patronu Hilmi Daldaban, kararın sektörü olumlu etkileyeceğini söyledi. Daldaban, "Kirliliği dijital panolar yaratıyor. Bu karar küçüklere maliyet getirecek. Çünkü ahşap zeminli tabelalar daha pahalı. Ama sektör için olumlu etkisi olacak" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)