BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket Haberleri4.5 milyar euro kredi için temas başladı----

4.5 milyar euro kredi için temas başladı

4.5 milyar euro kredi için temas başladı
20 Haziran 2014 - 05:47 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'ın temelini attığı 3. havalimanı ihalesini alan konsorsiyumun kredi için bankaların kapısını çaldığı bildirildi

İstanbul 3. havalimanı ihalesini alan konsorsiyum Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan İstanbul’daki 3. havalimanı için ihaleyi alan konsorsiyumun 4.5 milyar euro kredi için bankalarla temasa geçmeye başladı. Amerikan Bloomberg ajansına konuşan Denizbank CEO’su Hakan Ateş, 5’li konsorsiyumun 4.5 milyar euro (6.1 milyar dolar) kredi için bankalarla görüştüğünü söyledi.

Ateş, kredinin büyük ihtimalle, 3’ü kamu bankası olmak üzere 10 Türk bankasından geleceğini ve havalimanının ilk fazını finanse edeceğini söyledi. Ateş, “Konsorsiyum bankalarla birebir görüşüyor. Katılıp katılmayacağımızı inceliyoruz. Şartlar daha belli değil” dedi. Bloomberg, ticari bankaların kredinin çoğunu üstleneceğini, ihracat kredisi kurumlarının da yüzde 20’sini sağlayabileceğini, 15 - 16 yıllık olması beklenen kredinin inşaatın süreceği 4 yıl ödemesiz olacağını bildirdi. 4.5 milyar euro’luk kredi bir Türk şirketinin alacağı en büyük kredi olacak.

‘Türkiye en ön safta’

3. havalimanı için kredi arayışının Irak nedeniyle jeopolitik risklerin arttığı bir döneme denk geldiğini yazan Bloomberg, Commerzbank gelişmekte olan piyasalar araştırma bölümü yöneticisi Simon Quijano - Evans’ın orta vadede jeopolitik durum sakinleştiğinde Türkiye’nin yine ekonominin ön saflarında yer alacağı görüşüne yer verdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)