BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'405 milyon öğrenci Kovid kapanmalarından etkileniyor'----

'405 milyon öğrenci Kovid kapanmalarından etkileniyor'

'405 milyon öğrenci Kovid kapanmalarından etkileniyor'
30 Mart 2022 - 12:45 www.finansgundem.com

UNICEF'in yayımladığı "Çocuklar Gerçekten Öğreniyor Mu?" raporunda, 3. yılına giren Kovid-19 pandemisinin eğitimdeki etkileri değerlendirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlerden kapanmaların hala, okul çağındaki 405 milyon civarında çocuğu etkilediğini açıkladı. Raporda, okul çağındaki yaklaşık 405 milyon çocuğun bulunduğu 23 ülkede, virüs yüzünden okulların hala kısmen veya tamamen kapalı olduğu söylendi.

Özellikle kız çocukları okula dönemiyor

Bu ülkelerdeki birçok çocuğun okulu bırakma riskiyle karşı karşıya olduğuna vurgu yapılan raporda, 147 milyon çocuğun yüz yüze eğitimin en az yarısına katılamadığı tahmin edildi. Raporda, özellikle kız çocuklarının, okullar açıldıktan sonra da okula dönemediği söylendi.

Mart 2020'de okulların, 150 ülkede tamamen, 10 ülkede kısmen kapatıldığı anımsatılan raporda, iki yıl sonrasında bu ülkelerden 19'unda okulların hala kapalı olduğu ifade edildi. Raporda, Sahra Altı Afrika'da okuma, yazma ve matematik gibi becerilerin salgın döneminden önce de düşük seviyelerde olduğu hatırlatıldı.

Uganda'da her 10 öğrenciden biri okula dönemedi

Uganda'da ocak ayında okullar açıldığında her 10 öğrenciden yaklaşık birinin okula dönemediği kaydedilen raporda, bölgedeki okulların halihazırda su baskınlarından zarar gördüğü belirtildi. Raporda, öğretmenlerin, aileleri aralarında çocuk yaşta anne olanların da bulunduğu kızlarını okula göndermeye ikna etmek için evlerine gittiği kaydedildi.

Korona, eşitsizlikleri daha da genişletti

Raporda, çocukların yalnızca öğrenmekten değil, sosyal ilişkiler ve evin dışında hayat tecrübeleri edinmekten de geri kaldığına dikkat çekildi. 122 ülkeden verilerin ele alındığı raporda, bunların yalnızca yüzde 60'ının eğitimde telafi planı olduğuna işaret edildi. Raporda, Kovid-19 salgınının çocukların eğitime erişimindeki derin eşitsizlikleri daha da artırdığı söylendi.

UNICEF'ten eğitime daha fazla yatırım çağrısı

UNICEF'in raporunda, yıkıcı zincir reaksiyonundan kaçınmak için eğitime daha fazla yatırım yapılması çağrısı yapıldı. UNICEF Genel Direktörü Catherine M. Russell, çocukların "salgının gizli kayıpları" olduğunu belirtti. Russell, ülkelerdeki eğitim bakanlarının eğitimde telafi noktasında planları olması gerektiğini ancak yine de küresel bir taahhüde de ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

UNICEF açıkladı! 1 milyonu aştı

UNICEF: Derin endişe duyuyoruz

UNICEF Somalili çocuklar için acil yardım çağrısı yaptı

UNICEF: Afganistan dünyada en fazla çocuk ölümünün yaşandığı ülke

UNICEF: Nijerya'da bu yıl düzenlenen saldırılarda 1440 öğrenci kaçırıldı

UNICEF direktörlüğüne yine ABD'li diplomat atandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)