BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUNICEF açıkladı! 1 milyonu aştı----

UNICEF açıkladı! 1 milyonu aştı

UNICEF açıkladı! 1 milyonu aştı
10 Mart 2022 - 17:30 www.finansgundem.com

UNICEF, Ukrayna'da çoğunluğu Polonya, Macaristan, Slovakya, Moldova ve Romanya'ya olmak üzere 1 milyondan fazla mülteci çocuğun aileleriyle birlikte evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) bugün yapılan açıklamada, savaş nedeniyle 24 Şubat-9 Mart'ta yarıdan fazlası Polonya'ya olmak üzere 2 milyon 316 bin Ukraynalının komşu ülkelere geçtiği belirtilmişti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan açıklamada ise komşu ülkelere geçen Ukraynalıların 1 milyondan fazlasının çocuk olduğu vurgulandı.

37 çocuk hayatını kaybetti, 50 çocuk yaralandı

Açıklamada, savaşın "Ukrayna'yı kasıp kavurmaya devam ettiği" vurgulanarak, aileleriyle birlikte kaçan çocukların çoğunluğunun Polonya, Macaristan, Slovakya, Moldova ve Romanya gibi komşu ülkelere geçtiği kaydedildi.

UNICEF Direktörü Catherine Russell, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başladığı 24 Şubat'tan bu yana en az 37 çocuğunun hayatını kaybettiğini, 50 çocuğun ise yaralandığını açıklamıştı.

"70 tona yakın yardım malzemesi taşıyan 6 tır Ukrayna'ya ulaştı"

UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Afshan Khan ise ülkeyi terk eden çocukların sayısının şaşırtıcı boyutlarda olduğunu, bunun da Ukrayna'daki çocukların ve ailelerin durumunun ne kadar umutsuz hale geldiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

"Çocuklar güvenli bir yere gitmek için bildikleri her şeyi geride bırakıyorlar. Bu yürek parçalayıcı." ifadesini kullanan Khan, şu ana kadar 70 tona yakın yardım malzemesi taşıyan 6 tırın Ukrayna'ya ulaştığını, bunların içinde kişisel koruyucu ekipmanların yanı sıra diğer tıbbi malzemelerin yer aldığını aktardı.

"Bu eşi görülmemiş bir şey"

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, BMMYK'nin Ukrayna ve komşu ülkelerdeki acil insani yardımlar için yaklaşık 500 milyon dolara ihtiyacı olduğunu belirtti.

Grandi, şu ana kadar, yaklaşık 200 milyon doları bireylerden, şirketlerden ve vakıflardan olmak üzere 300 milyon dolardan fazla insani yardım aldıklarını paylaşarak, "Bu eşi görülmemiş bir şey. Ukrayna halkıyla olağanüstü bir dayanışmanın işareti." ifadesini kullandı.

Polonya'dan Ukraynalı sığınmacılara aylık 4 bin 71 TL nakdi destek

 

'Bir günde 60 bini aşkın Ukraynalı güvenli bölgelere ulaştı'

 

Rusya: 2 bin 900'den fazla askeri altyapı tesisi yok edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)