BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"400 kilometre raylı sisteme ulaşacağız"----

"400 kilometre raylı sisteme ulaşacağız"

400 kilometre raylı sisteme ulaşacağız
09 Ocak 2014 - 21:40 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için hedeflenen raylı sistem ile ilgili açıklamalarda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "2019'un sonuna vardığımızda 400 kilometrelik raylı sisteme ulaşacağız. Bu metrolarımız en son teknolojiyle makinistsiz olarak hizmet verebilecekler" dedi.  

İstanbul Ticaret Borsası Meclis Toplantısı'nda konuşan Topbaş, günümüz dünyasında bütün insanların kaderinin birbirine bağlı olduğunu belirterek, bu yüzden yönetimlerde bulunanların ülkelerinin ve dünyanın geleceğini düşünmek zorunda olduklarını söyledi.

Ticaret Borsası'nın, İstanbul'un tarihi kadar eski bir kuruluş olduğunu vurgulayan Topbaş, "Sizin başarınız, kentimiz ve ülkemizin başarısıdır. Yapacağınız her hizmet, ülkemiz ve dünyamız için bir modeldir" dedi.

Topbaş, iş hayatında bir istikrar yoksa geleceğin tayin edilemeyeceğini, ülke yönetiminin istikrarlı olmasının da iş hayatını olumlu etkilediğini kaydetti. 

Geçmişte çalışanının maaşını ödeyemeyen İstanbul'un, 60 milyar liralık yatırım yaptığını ifade eden Topbaş, şöyle devam etti: 

 "Büyükşehir'in 2014 bütçesi 8,5 milyar lira. Türkiye'deki tüm yatırımların yüzde 27’ye yakınını İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Şunu söyleyeyim ki, İstanbul olarak hükümetimizden özel bir yardım da almıyoruz. Borçlanma limitimizin de yüzde 38'indeyiz. Bütçemizi de yüzde 99 realize edebiliyoruz. Sayın Başbakanımızın da sürekli söylediği gibi 'İnsan, zaman ve para yönetimini iyi yaparsanız başarıyı yakalarsınız'. Biz de Başbakanımızın bu dediği yönetim şekillerini başarıyla yerine getiriyoruz. İstanbul'un geleceğini tasarlama adına 1/100.000'lik planlamalarını yaptık. İstanbul'u 14 departmanda inceledik, 9 üniversitemizle beraber. İstanbul için planlarımız hazır. Ulaşım network'ümüzü ortaya koyduk."

Topbaş, kentin ulaşım sorununu kökten çözmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "2019'un sonuna vardığımızda 400 kilometrelik raylı sisteme ulaşacağız. Bu metrolarımız en son teknolojiyle makinistsiz olarak hizmet verebilecekler. Ayrıca duraklarla ilgili yeni proje ve programlarımız var. Otobüs durağa yaklaşmadan önce şoföre engelli vatandaş, yaşlı ve hamile bilgisi gidecek. Şoför de otobüs durağına yaklaşmadan buna göre hazırlığını yapacak " diye konuştu. 

Ülkenin her alanda dünyada lider olması gerektiğini vurgulayan Topbaş, "Geçmişte de böyleydik. Bu bizim genlerimizde var. Ecdat her gittiği coğrafyada kendisinden yüzyıllar sonra bahsedilecek eserler ve söylemler ortaya koymuştur. Tekrar bu seviyeye gelmemiz için Türkiye'nin yeniden güçlenmesi gerekiyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)