BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3S Kale'den Divriği'ye 5 milyon TL'lik yatırım----

3S Kale'den Divriği'ye 5 milyon TL'lik yatırım

3S Kale'den Divriği'ye 5 milyon TL'lik yatırım
26 Ekim 2017 - 11:55 www.finansgundem.com

Cumhuriyet dönemin en eski sanayi kuruluşlarından biri olan 3S Kale Grubu, memleketleri olan Sivas Divriği ilçesinde sosyal sorumluluk kapsamında Divriği Cumhuriyet Meydanını sil baştan yeniledi

Cumhuriyet döneminin ilk yıllarından itibaren sanayi sektöründe faaliyet gösteren 3S Kale Holding’in, 5 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği Divriği Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı dün gerçekleştirilen bir törenle yapıldı. 3S Kale Holding üst yönetimi, devlet yetkilileri ve Divriği halkının katıldığı açılış töreninde, konuşan 3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün, cumhuriyetin ilk sanayi kurucularından olan babaları Sadık Özgür’den aldıkları feyzle sosyal yatırımlar yaptıklarını belirterek; “3S Kale Holding olarak gayrimenkul geliştirme, yapı ve enerji alanlarında yatırımlar gerçekleştiriyoruz. İnsanlarımızın ve sosyal hayatın gelişimine katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Açılış sonrası, Divriği halkı, Şevval Sam konseriyle keyifli anlar yaşadı. Sanatçı, türkülerden alaturka eserlere uzanan zengin repertuarıyla beğeni toplandı.


SOSYALLEŞME SAĞLAYACAK

Yıllar içinde ilköğretim okulları, yüksek meslek lisesi, öğrenci yurdu ve 96 yataklı bir hastane kompleksini ilçeye kazandırdıklarını hatırlatan Sema Gürün sözlerine şöyle devam etti: “Resmi törenlerin gerçekleştirileceği, hemşerilerimizin günlük yaşamda da sosyalleşmelerini sağlayacak bir kent meydanının eksikliği konusu gündeme geldi. Biz de şehrimizin turizmine katkıda bulunmak; hem de hemşerilerimize böyle bir meydanı kazandırmak hususunu kendimize görev bildik” açıklamasında bulundu.


KADIN EKONOMİSİNE DESTEK

Oluşturulan projenin, 5 milyon TL’ye yakın bir yatırımla gerçekleşmesini sağlayarak, bu alanı ilçe ve hemşerilerine kazandırdıklarının altını çizen Gürün; “Kadınlar kendilerine ayrılan özel alanda satış yaparak aile ekonomisine katkı sağlayacaklar” dedi. 3 kız kardeş olarak, kadınların ekonomik yaşama aktif olarak katılması, aile içinde ve toplumda güçlü olması, ayaklarını yere sağlam basması gerektiğine inandıklarını söyleyen Sema Gürün, “Bu nedenle de Cumhuriyet Meydanı’nın bir bölümü kadınlarımıza ayrılacak, yöre kadınlarımız bu alanda ürettikleri el emeği göz nuru ürün ve eserleri satışa sunacaklar. Böylece kadın gücüyle hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaklar” değerlendirmesinde bulundu.


227 MİLYONLUK CİRO HEDEFİ

3S Kale Holding A.Ş. olarak gayrimenkul ve enerji alanlarında çalışmalar yürüttükleri bilgisini paylaşan şirketin Genel Müdürü Mevlüt Alp Gürün; kentsel dönüşüm ve jeotermal enerji gibi Türkiye için çok önemli dinamiklerden hareketle ülke ekonomisine katma değer sağlandığının altını çizdi. 3S Kale Holding A.Ş. olarak 2017 yılı için 227 milyon TL ciro hedeflediklerini anlatan Gürün; 3S Kale Enerji olarak ‘Yenilenebilir enerji arama ve üretimi konusunda Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olma’ misyonuyla yola çıktıklarını ifade etti.


ENERJİYE 80 MİLYON LİRA YATIRDI

Jeotermalin, Türkiye’nin enerji ithalatını azaltmasına ciddi katkı sunacak bir milli servet olduğuna işaret eden Gürün; “Aydın’da 1, Niğde bölgesinde 5 ve Manisa yöresinde 1 adet olmak üzere toplam 7 ruhsatımız bulunuyor. Aydın’daki ruhsat alanımızda 80 milyon doları aşkın yatırımla 25 MWe kapasiteli bir jeotermal santral kurma aşamasına gelinmiştir. Santralin 2018 Ekim’inde devreye alınmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

BÖLGEYE 6 MİLYON TL HARCADIK

Bu alanda Kapadokya’da da çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Gürün; bölgeye bugüne kadar araştırma kaleminden 6 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirtti. Bugün itibarıyla jeotermal enerji üretimine yoğunlaşmış olmalarına rağmen, güneş ve rüzgâr gibi diğer yenilenebilir enerji türlerine girme düşüncelerinin de olduğunu söyleyen Gürün, önümüzdeki 5 yıl için en az 100 MW jeotermal santral kapasitesine ulaşmak gibi bir büyüme hedefleri olduğunu aktardı.



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)