BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem38 ayda tamamlanacaktı 5 yıl sonra açılıyor----

38 ayda tamamlanacaktı 5 yıl sonra açılıyor

38 ayda tamamlanacaktı 5 yıl sonra açılıyor
13 Aralık 2017 - 03:32 www.finansgundem.com

Temeli 2012 yılında atılan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nın açılışı 15 Aralık Cuma günü yapılacak. 4 ilçeden geçecek olan metronun Anadolu yakasında ev kiralarında büyük değişikliklere yol açacağı bekleniyor

İstanbul'un Anadolu yakası tam 5 yıldır beklediği ikinci metro hattına kavuşuyor. Üsküdar-Ümraniye metro hattı cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mevlüt Uysal, açılış haberini Twitter'dan duyurarak "İstanbul, teknoloji harikası, sürücüsüz metroya kavuşuyor. Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 15 Aralık Cuma günü, saat 15:00'de hizmete alıyoruz. Gelin bu sevinci hep birlikte yaşayalım..." sözlerini paylaştı.

4 ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.

YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞTÜ

Temeli 2012 yılında atılan metro hattıyla ilgili bugüne kadar bir çok tartışma yaşanmıştı. İBB eski Başkanı Kadir Topbaş, 'Yeni metro hattını 38 ay gibi rekor bir sürede tamamlayacağız' demişti. İBB Meclisi'nde bu konuyla ilgili tartışmalar yaşanmıştı.

ZEMİN SORUNU

Hattın hizmete alınışındaki gecikmeyle ilgili yapılan açıklamalarda "Öngörülemeyen teknik nedenler" ifadesi kullanılmış ancak detaylı bilgi verilmemişti. Finansgundem.com'un elde ettiği bilgilere göre gecikmedeki asıl sorun, Çakmak ve Dudullu istasyonları arasındaki zeminde yaşanan kaymalar. Raylarda açılmalara yol açan bu kaymalar nedeniyle daha güçlü beton çalışması yapıldığı öğrenildi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET13 Aralık 2017 09:35

    metro yapımının zorluğunu bilmeden hükümette insanlar gibi kısa sürede bitmesini bekliyor. 5 yıl normal bir süre

  • Soyakta bitseydi keşke13 Aralık 2017 08:30

    Yıllardır metro çalışması var sonunda Ankara metrosu gibi bitmeyecek derken BİTTİ