BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3600 ek gösterge için kaynak çalışmaları başladı----

3600 ek gösterge için kaynak çalışmaları başladı

3600 ek gösterge için kaynak çalışmaları başladı
07 Kasım 2021 - 09:45 www.finansgundem.com

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, kıdem tazminatının kaldırılacağı iddialarına tepki göstererek, "Kıdem tazminatını kimse kaldırmıyor” dedi. Bakan Bilgin 3600 ek gösterge çalışmalarındaki son durumla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, muhalefetin kıdem tazminatının kaldırılacağı iddialarına tepki gösterdi. Bakanlığının bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bilgin, "Kıdem tazminatını kimse kaldırmıyor. Birisi kaldırırsa da ben çıkarım, savunurum" dedi.

"GEÇMİŞTEN KALAN BAZI SORUN VE ALIŞKANLIKLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

"İşsizlik Sigortası Fonu'ndan güvenlik görevlisi olmaz" diyen Bilgin, bazı sorun ve alışkanlıkları ortadan kaldıracaklarının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan güvenlik görevlisi olmaz. Bunu durdurdum, vermeyeceğiz. Fondan, toplum yararına fayda üretecek çalışmanın nasıl yapılacağı, ilgili mevzuatta açıkça belirtilmiştir. Kanun ile yönetmelik arasında bazı sorunlar vardı. Yönetmeliği değiştiriyorum, bunu tamamen İşsizlik Sigortası Kanunu'nun fonksiyonlarına dönüştüreceğiz. Bürokratik ihmalleri, geçmişten kalan bazı sorun ve alışkanlıkları ortadan kaldıracağız.

"KIDEM TAZMİNATINI SAVUNURUM"

Muhalefetin kıdemin kaldırılacağı yönündeki eleştirilerine karşılık olarak ise Bilgin, "Kıdem tazminatını kim kaldırıyor? Ben tazminatı savunan bir adamım. Bu konuda yazılarım var. Onu nereden çıkardınız? Kıdem tazminatını kimse kaldırmıyor. Birisi kaldırırsa da ben çıkar savunurum." dedi.

SÖZLEŞMEYE UYMAYANA CEZA

Bazı üniversitelerin toplu sözleşmeden istifade etmemesi üzerine ise Bakan Bilgin, rektörlerin ve işverenlerin bunlara uymak zorunda olduğunu belirterek şunları aktardı:

Bunlar bizim yaptığımız toplu sözleşme çerçeve anlaşmasının içindedir. Rektörler veya işverenler, buna uymak zorundadır. Aksi halde haklarında gerekli her türlü yasal işlemi yaparız. Toplu sözleşmenin hukuki niteliği kanun düzeyindedir. Kamu işverenlerinin buna uymamak gibi keyfiyetleri yoktur. 

"EK GÖSTERGE İÇİN GEREKLİ KAYNAK ÇALIŞMALARLA ORTAYA ÇIKACAK"

Çalışma grubu oluşturduklarını ve alternatif maliyet modelleri çıkarıldığını söyleyen Bilgin şunları kaydetti:

Çalışma grubunu oluşturduk. Alternatif maliyet modelleri çıkarılıyor, kapsayıcılığının ne kadar geniş ya da dar olacağı, hangi unsurları, süreleri, personeli kapsayacağına dair çalışılıyor. Bittikten sonra Ekonomi Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve sendikalarla bir araya geleceğiz. Ek gösterge için gerekli kaynak yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacak.

"YOLSUZLUĞA ASLA MÜSAADE ETMEYİZ"

Aktif iş gücü programlarıyla iş kabiliyetini artırmayı planladıklarını anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şu ifadelere yer verdi:

Bazı projelerden de söz ettim, bunları Türkiye çapında uygulayacağız. Ama bunun eğitim boyutu var. Daha önemlisi istihdam üreten bir büyümenin gerçekleşmesi var. Türkiye'nin bu büyümesini sürdürmesi var. Yani bir yıl yüzde 3, bir yıl yüzde 7, bir yıl yüzde 11 büyüyebilirsiniz ama bunu istikrarlı bir şekilde ileriye taşımak lazım. Bunun da hem ulusal hem de uluslararası şartlarla bağlantılı olduğunu biliyoruz.

Muhalefet milletvekillerinin Sosyal Güvenlik Kurulu'nda yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruları üzerine de Bakan Bilgin, şunları kaydetti:

Herhangi bir yolsuzluğa asla müsaade etmeyiz. Bu konuda sizin duyumunuz varsa bunu da bana iletin. Bu konuda sonuna kadar gideceğiz. Biz kimin yakını olduğuna bakmayız. Bu yolsuzluğu ben ortaya çıkarttım.

Bakan Bilgin'den 'asgari ücret' açıklaması!

Bakan Bilgin: Düşük gelirli işçileri korumak mecburiyetindeyiz

Bakan Bilgin ve sendikalardan vatandaşa çağrı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.07 Kasım 2021 14:42

    3600 EK GÖSTERGE YERİNE HER MEMURUN/EMEKLİNİN TABAN AYLIGINA 1000 TL ARTIŞ YAPILIRSA SORUN HAĶCA ADİL ADALETLİ OLARAK ÇÖZÜLÜR 4 BAKANLIGA ARTİS YAPILIRSA ARTIS YAPILMAYANLAR HEPİNIZE BEDDUA DA ETSELER HAKLI OLURLAR