BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem35 bin ton buğday toprağa gömüldü iddiası----

35 bin ton buğday toprağa gömüldü iddiası

35 bin ton buğday toprağa gömüldü iddiası
03 Aralık 2023 - 08:53 www.finansgundem.com

İYİ Partili Çömez, 350 milyon lira değerindeki 35 bin ton buğdayın Bandırma'da toprağa gömüldüğünü öne sürerek "Plansızlık, beceriksizlik" dedi


Tahıl ülkesi olmasına rağmen yurtdışından tonlarca tahıl ürününü ithal eden Türkiye'de şaşkınlık yaratan iddia... İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Tarım Bakanlığı’na bağlı Bandırma Merinos çiftliğinde bir arazide 35 bin ton buğdayın gömülü olduğunu öne sürdü.

Sözcü'de İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Çömez, gömülü buğdayların parasal değerinin 350 milyon lira olduğunu söyledi.

TMO'nun çiftçinin elindeki buğdayı çeşitli bahaneler öne sürerek almadığını belirten Çömez, "İçinde toprak var, ot var, böcek var diyerek. Sonra da çiftçiye ürünü için çok düşük fiyat teklif etti. Tüm bunlar çiftçiyi büyük ölçüde mağdur etti ve satanlar sattı, satamayanlar kendi imkanlarıyla ürününü saklamaya çalıştı. Baskılar artınca TMO Türk çiftçisinin ürününü almaya başladı" dedi.



Ürünlerin depolara nakledildiğini düşündüklerini belirten Çömez, dün konuyla ilgili bir ihbar aldıklarını ve buğdayların Tarım Bakanlığı’na bağlı Bandırma Merinos çiftliğinde bir arazide depolandığını ve gömüldüğünü öğrendiğini söyledi.

Gömülü buğdayları çiftliğe giderek bizzat gördüğünü ifade eden Çömez, "Çiftçinin buğdayı varken, buğday ithal etmenin altında yatan neden ne? sorusuna da "Plansızlık, beceriksizlik, aymazlık ve ihanet" yanıtını verdi.

Rusya'dan makarnalık buğday ihracatına yasak

 

Bahar yağışları buğday üretimini artırdı

 

TMO'daki patlama sonrası buğdayların taşınması için ihaleye çıkıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)