BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi3 işyerinden 1'i işçi arıyor----

3 işyerinden 1'i işçi arıyor

3 işyerinden 1'i işçi arıyor
03 Ekim 2013 - 13:32 www.finansgundem.com

Yapılan araştırmada her 100 işyerinden 33'ünde açık iş olduğu ve her 100 işyerinden 46'sında eleman temininde güçlük yaşandığı sonucuna ulaşıldı

Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün yaklaşık 16 bin işyerine ait verileri derlemesiyle her 100 işyerinden 33'ünde açık iş olduğu ve her 100 işyerinden 46'sında eleman temininde güçlük yaşandığı sonucuna ulaşıldı.
Yaklaşık 16 bin işyerine ait verilerin derlendiği "Ankara İşgücü Piyasası Talep Araştırması" adlı çalışmaya göre, il genelinde 23 bin 98 açık iş tespit edilirken, bunun çalışma hayatında yüzde 5,1'lik paya sahip olduğu görüldü.
Sektörler kendi içlerinde değerlendirildiğinde, en yüksek açık iş oranı yüzde 7,6 ile imalat sektöründe tespit edildi. İmalatı yüzde 6,8 ile gayrimenkul faaliyetleri ve 6,3’lük açık iş oranıyla toptan ve perakende ticaret sektörleri izledi.
Ankara’da açık işlerin en fazla olduğu mesleklerin "gaz altı kaynakçısı", "güvenlik görevlisi", "temizlikçi" "inşaat işçisi", "inşaat mühendisi", "garson", "satış danışmanı", "kaynakçı (oksijen ve elektrik)" ve "şoför-yük taşıma" meslekleri olduğu tespit edildi.
Her 100 işyerinden 33'ünde açık iş olduğu ve her 100 işyerinden 46'sında eleman temininde güçlük yaşandığı sonucuna ulaşılırken, işverene göre, eleman teminindeki sorunun başlıca nedenleri arasında, işçilerin yeterli nitelikte ve tecrübede olması, önerilen ücreti yeterli bulunmaması ile çalışma koşul ve ortamını beğenmemesi geliyor.
Forklift operatörüne asgari ücretin 4 katı maaş
Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Talip Altuğ, ocak-eylül döneminde kendilerine yaklaşık 48 bin iş gücü talebinin geldiğini, bu taleplerden 27 binini karşıladıklarını bildirdi. Gaz altı kaynakçılığı, forklift operatörlüğü, CNC tornacılığı ve bilişimin alanındaki mesleklerde çalışan bulmakta zorlandıklarını belirten Altuğ, şunları kaydetti:
"Bu mesleklere iş veren talebi had safhada. Bugün ‘forklift operatörüyüm’ diyenin işi hazır. Hem de asgari ücretin yaklaşık 4 katı fazla bir ücretle. Bu nokrada benim tavsiyem, kişiler kısa dönemi kapsayan eğitimle iş gücü talebinin yoğun olduğu bu mesleklerden birinde yetişsinler ve bunu belgelesinler."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)