BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3 dev kruz şirketinin satış kaybı 40 milyar dolar oldu----

3 dev kruz şirketinin satış kaybı 40 milyar dolar oldu

3 dev kruz şirketinin satış kaybı 40 milyar dolar oldu
13 Mart 2021 - 13:25 www.finansgundem.com

Pandeminin başlaması ile seyahatleri durdurulan kruz şirketleri neredeyse 1 yıldır faaliyetlerini askıya almış durumda. Dünyanın önde gelen 3 dev şirketinin satış kaybı 40 milyar doları buldu.

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Pandeminin başlaması ile seyahatleri durdurulan kruz şirketleri neredeyse 1 yıldır faaliyetlerini askıya almış durumda. Dünyanın önde gelen 3 dev şirketinin satış kaybı 40 milyar doları buldu.

Kruz endüstrisi pandemiden en çok etkilenen sektörlerden sadece birisi. 1 yıldır kruz gemileri seferlerini durdurmuş durumda. Yıllık gelir kaybı cnbc.com haberine göre 40 milyar doları buluyor. Kruz sektörü ABD sağlık otoriteleri tarafından yayınlanacak yeni uygulama esaslarını bekliyor. Aşılanmaların artması ile yüzde 60 kapasite ile kruz gemilerinin çalışmasına izin verilmesi bekleniyor. Daha az kapasite ile çalışmanın fiyatları etkilemesi ve daha yüksek fiyatlara neden olacağı sanılıyor.

Dünyanın en büyük kruz şirketleri olan Carnival Corp, Royal Caribbean, ve Norwegian Cruise Line ABD sağlık otoriteleri ile işbirliği yaparak test seyahatleri gerçekleştiriyor. Bu testler ile şirketler aşılanma ve diğer önlemler ile seyahatlerin güvenli hale gelebileceği kanıtlanmaya çalışılıyor.

Çalışanların tamamının aşılanması konusunda mutabık kalınırken tüm yolcuların aşılanması konusunda tartışmalar devam ediyor. Mutabık kalınan bir diğer önemli konu ise kapasitenin en az yüzde 50 azaltılmış şekilde seyahatlerin yapılacak olması. Bu sayede seyahatler sırasında sosyal mesafenin korunması amaçlanıyor.

Şirketlerin rezervasyon amacıyla aldığı talepler seyahatlere izin verildiğinde önemli bir talebin olacağını gösteriyor. Ocak ve Şubat aylarında önemli oranda online taleplerin alındığı belirtilirken bunların yüzde 80 oranın yeni rezevasyon olduğu belirtiliyor. Bu ilgi şirketleri gelecek için umutlandırıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)