BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa3. çeyrekte bankacılık sektörü ön planda----

3. çeyrekte bankacılık sektörü ön planda

3. çeyrekte bankacılık sektörü ön planda
18 Ekim 2016 - 10:35 www.finansgundem.com

İş Yatırım, yayınladığı raporda takip listesindeki şirketlerin 3. çeyrek kar tahminlerini açıkladı. İş Yatırım, 3. çeyrekte bankacılık sektörüne dikkat çekti.

Bankacılık sektörünün hem kar büyümesi hem de karlılık iyileşmesi anlamında güçlü bir yıl yaşıyor. Ancak bu yılın ikinci çeyreğinde bankaların Visa pay satışları ile bir kereye mahsus gelirler elde ettiğini hatırlatalım. Bu nedenle bankaların üçüncü çeyrek net kar performansı bir önceki çeyreğe göre gerilemiş görülecek. Üçüncü çeyrekte bankaların net faiz marjları ve esas bankacılık gelirleri fonlama maliyetindeki gevşeme ve güçlü TÜFEX getirileri ile iyileşme kaydederken Visa pay satış gelirleri hariç tutulduğunda Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve TSKB’nin çeyrek bazında net kar artışı açıklamasını bekliyoruz. Benzer şekilde Emlak Konut GYO’nun da net kar büyümesi önceki yılın aynı dönemine göre güçlü olarak devam ediyor ancak ikinci çeyreğe göre net karda düşüş bekliyoruz.

Takip listemizdeki finans dışı şirketlere baktığımızda ise tahminlerimize göre birkaç istisna hariç çoğu sektörde 3Ç16 FAVÖK artışı enflasyonun altında kalıyor. Öte yandan 3Ç16’da TL’de dolara karşı değer kaybının (%4) 3Ç15’in (%13) altında gerçekleşmesi döviz borcu olan şirketlerin net kar büyümelerini destekliyor. Düşük hammadde fiyatları ve yükselen çelik fiyatları arasındaki makastan faydalanan ve ürünlerini dolar bazında fiyatlayan çelik sektörü yıllık FAVÖK ve net kar artışında üst sırada yer alıyor. Turizm sektöründeki daralmanın olumsuz etkilediği havacılık sektörü 3Ç’de de karlılığı yıllık bazda en fazla daralan sektör. Hisse bazında baktığımızda ise Erdemir, Anadolu Cam, Tekfen Holding ve Pınar Süt, yıllık FAVÖK ve net kar artışında öne çıkan isimler. Celebi, Pegasus, Dogus Oto, ve Tupras ise FAVÖK rakamı yıllık bazda en fazla daralan şirketler arasında.

İş Yatırım

Sektörlerin detaylı kar tahminleri için aşağıdaki "Şirketlerin 2016/3. çeyrek kar beklentileri" haberimizi inceleyebilirsiniz.

Şirketlerin 2016/3. çeyrek kar beklentileri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)